Mintál: "Vittek musí zostať v Norimbergu"

SITA|25. júl 2008 o 12:53

NORIMBERG 25. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál, ktorý nedávno predĺžil zmluvu s nemeckým druholigovým klubom 1. FC Norimberg do roku 2011, si želá zotrvanie svojho krajana Róberta ...

NORIMBERG 25. júla (SITA) - Slovenský futbalový reprezentant Marek Mintál, ktorý nedávno predĺžil zmluvu s nemeckým druholigovým klubom 1. FC Norimberg do roku 2011, si želá zotrvanie svojho krajana Róberta Vitteka na easyCredit štadióne.

"Robčo musí zostať v našom tíme. Potrebujeme najsilnejšie mužstvo, aby sme sa dokázali okamžite vrátiť medzi elitu," povedal pre nemecký denník Bild 30-ročný "Fantóm", ktorý si s dlhoročným reprezentačným aj klubovým spoluhráčom na trávniku veľmi dobre rozumie: "Robo má veľký podiel na tom, že som sa v sezóne 2003/04 stal kráľom strelcov II. bundesligy." Rodák z Bytčice Mintál vtedy zaznamenal 18 gólov, o štyri roky mladší Vittek mal na konte 10 presných zásahov. "Myslím si, že na trávniku sa stále perfektne dopĺňame, vždy vieme, čo ten druhý urobí. Vidíme sa aj na slepo," povedal bývalý hráč Nového Mesta nad Váhom a MŠK Žilina a ďalej pokračoval: "Ak by predsa len musel Vittek či niekto z dvojice Andreas Wolf - Angelos Charisteas odísť z Norimbergu, verím, že vedenie klubu nájde adekvátnu náhradu."

Róbert Vittek, o ktorého sa vehementne zaujímajú najmä Stuttgart a Hoffenheim, sa pre zmenu nechal počuť, že nechce v Nemecku pôsobiť v žiadnom inom klube ako v 1. FC Norimberg. "Ak odídem, tak jedine do zahraničia," skonštatoval bývalý hráč Slovana Bratislava.

Nachádzate sa tu:
Domov