Mintál sa skvele zžil s Hansou a našiel, čo mu chýbalo

(Autor: Pavol Majer)
TASR|16. júl 2011 o 15:57

Rozlúčka slovenského futbalistu Mareka Mintála s 1. FC Norimberg bola jedným z najdojemnejších okamihov, aké Frankenstadion zažil.

"Je to skvelý pocit opäť hrať deväťdesiat minút," vyhlásil 33-ročný ofenzívny stredopoliar.

ROSTOCK. U nového zamestnávateľa v Rostocku však našiel to, čo mu v tíme bundesligistu ku koncu jeho pôsobenia chýbalo mužstvo, ktoré ho súrne potrebuje.

"Je to skvelý pocit opäť hrať deväťdesiat minút," cituje slová 33-ročného ofenzívneho stredopoliara internetový portál nordbayern.de. V poslednom prípravnom stretnutí pred štartom nového ročníka druhej najvyššej súťaže hral celý čas a pripravil jeden z dvoch gólov proti dánskemu Bröndby IF (2:1). Mintál je vedúcou osobnosťou ofensívy Hansy a minulý týždeň ho spoluhráči zvolili za zastupujúceho kapitána.

"Marek to dokáže. Veľmi dobre sa u nás zžil, športovo aj ľudsky. To, čo sme od neho očakávali, splnil do tejto chvíle absolútne skvele," prezradil tréner Peter Vollmann o novej posile. V nedeľnom otváracom zápase sezóny proti Paderbornu má Mintál istotu štartu od začiatku zápasu.

Kouč neočakáva od "Fantóma" s presláveným čuchom na góly a kráľa strelcov I. bundesligy 2004/2005 gólovú kanonádu. Podľa jeho predstáv by mal Mintál hrať za dvojicou útočníkov a pútať na seba pozornosť súperovej defenzívy. Tréner sa spolieha hlavne na jeho skúsenosti a schopnosti.

"Nemôžeme od Mareka očakávať zázraky," konštatuje. Nová hviezda Rostocku komentovala svoj osobný cieľ v štartujúcej sezóne s povestnou skromnosťou: "Chcem pomôcť tímu održať sa v súťaži. Na to sa chcem koncentrovať."

"Ach Norimberg. Norimberg je klub, ktorý musí hrať vždy najvyššiu súťaž. A keď budú chlapci hrať, ako v minulej sezóne, tak to aj zostane. Želám im veľa šťastia," odkázal Slovák svojmu bývalému zamestnávateľovi, s ktorým sa jeho cesty po ôsmich rokoch rozišli. "Veď ja sa niekedy vrátim," dodal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov