Mintál najlepším hráčom Norimbergu v hlasovaní fanúšikov

SITA|18. jún 2009 o 16:33

Slovenský kanonier nemeckého futbalového klubu 1. FC Norimberg Marek Mintál sa stal v hlasovaní fanúšikov najlepším hráčom mužstva.

NORIMBERG. Populárny "Fantóm" triumfoval suverénne, keď získal 41 percent hlasov. Druhý v poradí skončil Raphael Schäfer (23 percent) a tretiu priečku obsadil Dominic Maroh s 12

Výsledky ankety zverejnila oficiálna stránka klubu, ktorý si po roku strávenom v II. bundeslige zabezpečil opäť účasť medzi nemeckou elitou. Ako tretí tím druhej najvyššej súťaže v barážovom dvojstretnutí zdolal prvoligového zástupcu Energie Cottbus a jednoznačným spôsobom (celkové skóre 5:0, pozn. SITA) postúpil do I. bundesligy. Tridsaťjedenročný rodák z Bytčice Mintál nastrieľal v ročníku 2008/09 šestnásť gólov a stal sa spolu s Benjaminom Auerom (Alemannia Aachen) a Cedrickom Makiadim (MSV Duisburg) najlepším kanonierom súťaže.

"Myslím si, že každý jeden člen nášho mužstva si zaslúži toto ocenenie," skromne poznamenal pre fcn.de Marek Mintál, ktorý sa vrátil z dovolenky v Turecku. Tú so svojou rodinou strávil aj v spoločnosti svojho bývalého spoluhráča a priateľa Róberta Vitteka a jeho najbližších.

K cene mu zablahoželal aj útočník francúzskeho OSC Lille - Vittek. "Gratulujem mu k tomuto oceneniu a som presvedčený, že Marek bude strieľať góly aj v budúcej sezóne v I. bundeslige," poznamenal z viedenského letiska Róbert Vittek.

Nachádzate sa tu:
Domov