Minsk chce okrem Pálffyho aj Marcela Hossu

Marcel Hossa
Marcel Hossa (Autor: SITA)
Vojtech Jurkovič, SITA|17. jún 2009 o 15:19

Mladší z bratov Hossovcov Marcel mal v Diname Riga vydarenú sezónu.Lotyšský klub nie je v najlepšej finančnej situácii, čo sa snažia využiť konkurenti v Kontinentálnej hokejovej lige.

BRATISLAVA. Dvadsaťsedemročný účastník posledného svetového šampionátu vo Švajčiarsku Marcel Hossa má na stole čerstvú ponuku z bieloruského Dinama Minsk.

„Môj agent Vladimír Vůjtek mladší, ktorý ma zastupuje v Európe, začal rokovania s vedením Minska. Nejaké informácie mi dal kamarát z Trenčína Richard Lintner, ktorý v Minsku odohral poslednú sezónu. Vec je ešte otvorená, bude to trvať možno ešte týždeň," povedal Marcel Hossa, ktorý prostredie v Minsku pozná z Kontinentálnej hokejovej ligy a nemá z prípadného prestupu žiadne obavy.

Vlani mal v Rige pod vedením trénera Júliusa Šuplera vydarenú sezónu, stal sa kľúčovým hráčom. K predĺženiu zmluvy s Hossom však chýbajú Rige adekvátne financie.

Prezident bieloruskej hokejovej federácie Vladimir Naumov pre server championat.ru povedal, že v Minsku naďalej pretrváva záujem o Skaličana Žigmunda Pálffyho:

„Rozhovory pokračujú. Jeden z jeho rodinných príslušníkov by mal byť pod pravidelnou lekárskou kontrolou. Snažíme sa hráča presvedčiť, že aj v Bielorusku je medicína na vysokej úrovni a nemusí mať obavy," vyhlásil Naumov.

Kanadský tréner Glen Hanlon trochu v rozpore tvrdí, že prípadným angažovaním Marcela Hossu by v Minsku uzavreli príchod legionárov. „Nie je potrebné zháňať pätnásť cuzdincov, keď výkonnostne rastú aj viacerí bieloruskí hráči."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Minsk chce okrem Pálffyho aj Marcela Hossu