Minnesota prepustila generálneho manažéra. Vo funkcii bol vyše roka

Hokejisty Minnesoty Wild.
Hokejisty Minnesoty Wild. (Autor: TASR/AP)
TASR|31. júl 2019 o 07:48

Dočasne ho nahradí asistent.

ST. PAUL. Vedenie klubu zámorskej hokejovej NHL Minnesota Wild odvolalo v utorok Paula Fentona z pozície generálneho manažéra. Päťdesiatdeväťročný Američan vydržal vo funkcii iba rok.

Fenton prišiel do Minnesoty z Nashvillu, kde predtým dlhodobo spolupracoval s generálnym manažérom Davidom Poileom. V tíme "divochov" pracoval 15 mesiacov a zaujal viacerými odvážnymi výmenami, ktorými sa snažil omladiť mužstvo a nastaviť mu nový smer.

Vytrejdoval útočníkov Charlieho Coylea, Mikaela Granlunda či Nina Niederreitera, namiesto nich prišli Victor Rask, Ryan Donato a Kevin Fiala.

Snažil sa vymeniť aj Jasona Zuckera a prilákať do tímu Phila Kessela, čo sa mu nepodarilo, elitného krídelníka Pittsburghu napokon ulovila Arizona. Dokázal však získať na trhu s voľnými hráčmi Matsa Zuccarella či angažovať Ryana Hartmana.

Minnesota pod vedením GM Fentona nepostúpila v minulej sezóne do play off, pretrhla sériu šiestich účastí vo vyraďovačke. Kým vedenie klubu nájde za odvolaného manažéra náhradu, dočasne ho zastúpi jeho doterajší asistent Tom Kurvers, informovala agentúra AP.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Minnesota prepustila generálneho manažéra. Vo funkcii bol vyše roka