Miloš Lačný je na skúške v Celtic Glasgow

SITA|3. dec 2009 o 13:09

Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Miloš Lačný zažije pravdepodobne najzaujímavejší týždeň vo svojej doterajšej kariére.

RUŽOMBEROK.

Dvadsaťjedenročný útočník slovenského corgoňligového tímu MFK Ružomberok totiž absolvuje viacdňovú skúšku v škótskom veľkoklube Celtic Glasgow. Informuje o tom oficiálna internetová stránka klubu www.mfkruzomberok.sk

"Miloš pobudne v Škótsku presne týždeň od nedele 6. do nedele 13. decembra 2009. Ide o klasický týždňový test, počas ktorého si hráč vyskúša tréningový proces a oboznámi sa s prostredím. Zatiaľ nemáme na stole žiadnu ponuku, prípadné rokovania prídu na rad až po absolvovaní skúšky," povedal pre agentúru SITA obchodný manažér a tlačový hovorca Liptákov Michal Mertinyák.

Miloš Lačný sa ocitol v hľadáčiku "zeleno-bielych" už v jarnej časti minulej sezóny Corgoň ligy, keď nastrieľal 11 gólov. "Počas jesene sa bol na neho viackrát pozrieť licencovaný agent Škótskej futbalovej asociácie Paul Atkin, ktorý sprostredkoval týždenný pobyt Miloša v Glasgowe," vysvetlil Michal Mertinyák a dodal: "Celtic je výzvou nielen pre hráča, ale aj pre náš klub. Takéto mužstvo má obrovský cveng v celej Európe, a keď sa zaujíma o nášho hráča, je to veľké ocenenie práce pre MFK Ružomberok."

Dres Celticu Glasgow si v minulosti obliekali aj dvaja výborní bývalí reprezentanti Slovenska Ľubomír Moravčík a Stanislav Varga. Na trénerskej lavičke v Celtic Parku pôsobil v sezóne 1998/99 známy slovenský lodivod Jozef Vengloš.

Nachádzate sa tu:
Domov