Škriniar prežíva neuveriteľné pocity, velebí ho aj web klubu

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR, SITA|3. máj 2021 o 13:35 (aktualizované 3. máj 2021 o 15:20)

V obrane bol stena, v útoku rozhodol dôležitý zápas.

BRATISLAVA. Najlepší slovenský futbalista Milan Škriniar sa stal s Interom Miláno majstrom talianskej najvyššej súťaže.

Dvojnásobný Futbalista roka označil zisk scudetta za svoj doposiaľ najväčší úspech v kariére.

Dvadsaťšesťročný stopér sa v nedeľu tešil zo zisku devätnásteho majstrovského titulu v klubových dejinách Interu. Ten si mužstvo trénera Antonia Conteho zabezpečilo už štyri kolá pred koncom Serie A.

Škriniar: Neuveriteľné pocity

Škriniar patril v sezóne k pilierom najlepšej obrany v lige, ktorá doposiaľ v 34 zápasoch inkasovala len 29-krát.

Pred touto sezónou sa skloňoval jeho možný odchod, úvod ročníka poznačili koronavírusové problémy, no potom sa zaradil k najstabilnejším prvkom Conteho zostavy.

V základnej zostave nastúpil na 29 z 30 zápasov a strelil aj tri góly.

"Prvé pocity sú naozaj neuveriteľné. Som strašne rád, že sa nám niečo takéto podarilo, je to zásluha celého klubu. Makali sme na to, i keď sezóna nebola úplne optimálna. Po vypadnutí z Ligy majstrov a Talianskeho pohára sme radi, že sa nám podarilo ovládnuť ligu a štyri kolá pred koncom sme sa stali majstrami," povedal Milan Škriniar v rozhovore pre web SFZ.

Web Interu velebí Slováka

Slovenský reprezentant je jedným z mála futbalistov spod Tatier, ktorý vyhral elitnú európsku ligu.

Titul v jednej zo štyroch najlepších líg sveta (Anglicko, Španielsko, Taliansko, Nemecko) sa podarilo v ére samostatnosti SR doteraz vyhrať len dvom hráčom - španielsku La Ligu v roku 1994 Petrovi Dubovskému a nemeckú Bundesligu v roku 2009 Petrovi Pekaríkovi.

V Interi je Škriniar štyri roky a podľa potitulovej charakteristiky na webe klubu bol jedným z kľúčov k úspechu.

Tím sa totiž mohol spoľahnúť na "jeho silu, schopnosť čítať hru a najmä na jeho vysokú úspešnosť v súbojoch jeden na jedného".

Jeho najväčší moment prišiel pred dvomi mesiacmi proti najväčším prenasledovateľom v boji o titul, proti druhej Atalante.

"Jeho kľúčovým duelom sezóny bol zápas s Atalantou 8. marca (1:0), v ktorom gólom rozhodol o víťazstve a v ktorom si Inter udržal čisté konto proti najlepšiemu útoku v lige," uviedol Inter na svojom webe.

Hráči Interu mohli začať s oslavou už po nedeľnom zápase Atalanty na ihrisku Sassuola (1:1). Futbalisti z Bergama museli vyhrať, aby im zostala matematická šanca na prvú priečku, domáci však vybojovali bod. Inter sa ale nemusel spoliehať na iných, s výnimkou úvodu sezóny v lige dominoval.

"Po poslednom zápase nám dal tréner voľno. Každý si šiel užiť voľno s rodinami, pretože sme nečakali, že už v nedeľu sa to rozhodne a Atalanta svoj zápas nevyhrá. Chystali sme sa na najbližšiu sobotu na domáci súboj so Sampdoriou. Titul nemôžeme osláviť s našimi fanúšikmi, to nás jediné mrzí. Pred vypredaným San Sirom by to bolo úžasné,“ doplnil Škriniar.

Škriniar sa teší na oslavy

Krátko po zisku titulu bolo celé Miláno hore nohami. Fanúšikovia Interu vybehli do ulíc, radovali sa.

Približne 30-tisíc fanúšikov sa v nedeľu podvečer zhromaždilo v centre mesta na Piazza del Duomo pred svetoznámou milánskou katedrálou, čím porušili prakticky všetky pandemické opatrenia v dobe koronavírusovej ostražitosti. Informoval o tom aj portál ORF.

Rozvášnení fanúšikovia hádzali dymovnice v klubových farbách čiernej a modrej a predvádzali dážď z pestrofarebných konfiet.

Asi stovka odvážlivcov vyliezla na sochu uprostred námestia a na jedného z dvoch levov, ktoré sú súčasťou miestneho pamätníka, zavesili taliansku vlajku.

Starosta mesta Giuseppe Sala vyslovil veľké rozhorčenie nad spôsobom osláv.

Krátko po 22.00 h polícia oslavy prerušila, keďže začal platiť zákaz nočného vychádzania. Bezpečnostné zložky museli zakročiť po tom, čo skupinka fanúšikov začala na nich hádzať fľaše.

Majstrovské oslavy čakajú aj hráčov Interu.

"Teším sa, keď to všetci spolu s chalanmi oslávime a potešíme sa, pretože sme ešte spolu neboli. Je to niečo neskutočné, určite najväčší úspech v mojej doterajšej kariére. Možno mi to ešte ani nedochádza, som šťastný, je to skvelé. Teraz to chceme osláviť a potom sa postupne začneme pripravovať na EURO," dodal pre futbalsfz.sk 39-násobný slovenský reprezentant.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Serie A»Škriniar prežíva neuveriteľné pocity, velebí ho aj web klubu