Škriniar tromfol takmer všetky hviezdy. Proti Rusom exceloval

Milan Škriniar.
Milan Škriniar. (Autor: TASR)
Michal Šášky|1. apr 2021 o 14:01

Milan Škriniar bol tretím najlepším hráčom v kvalifikácii.

BRATISLAVA. Obranca Milan Škriniar sa dočkal veľkej pocty. Líder slovenskej reprezentácie si vynikajúcim výkonom proti favorizovanému Rusku (2:1) vyslúžil vysoké hodnotenia.

Ruskú ofenzívnu hrozbu Arťoma Dzjubu takmer do ničoho nepustil, proti dovtedajšiemu lídrovi kvalifikačnej H-skupiny navyše otváral skóre a významnou mierou prispel k prekvapivému výsledku a možno aj k záchrane kvalifikácie.

Okrem vysokého hodnotenia - deväť bodov z desiatich - od portálu Sportnet.sk si jeho takmer bezchybný výkon všimla aj samotná Medzinárodná futbalová federácia (UEFA).

UEFA na sociálnej sieti pravidelne uverejňuje najlepšie hodnotených hráčov zo všetkých reprezentačných mužstiev podľa jednotlivých kvalifikačných kôl.

A slovenský stopér sa v rebríčku po treťom kvalifikačnom kole umiestnil na vynikajúcom treťom mieste.

Podľa hodnotenia UEFA spomedzi hráčov najviac vyčnieval stopér Harry Maguire, ktorý v stredu pomohol domácemu anglickému víťazstvu nad Poľskom (2:1), na druhom mieste figuruje stredopoliar Dánska Pierre-Emile Hojbjerg, ktorý prispel gólom a asistenciou k vysokému víťazstvu v Rakúsku (4:0).

Z dlhodobého hodnotenia na stránke UEFA.com je Škriniar 50. najlepším hráčom spomedzi všetkých európskych krajín v kvalifikácii.

Proti Rusku vyzdvihli jeho osem vyhraných súbojov a z dlhodobého hľadiska úspešnosť prihrávok, ktorú má po troch zápasoch na úrovni 93 percent.

Slováci figurujú po troch kvalifikačných kolách v kvalifikačnej skupine H na 3. mieste, na Rusov a Chorvátov strácajú bod. Ako jediní v skupine ostávajú nezdolaní, predtým však iba remizovali proti nižšie nasadeným tímom z Cypru (0:0) a Malty (2:2).

Tabuľka H-skupiny

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Škriniar tromfol takmer všetky hviezdy. Proti Rusom exceloval