Najlepší obranca KHL a majster sveta. Po prvý raz si zahrá v NHL

Mikko Lehtonen (v strede) v drese fínskej reprezentácie.
Mikko Lehtonen (v strede) v drese fínskej reprezentácie. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. máj 2020 o 09:27

Záujem malo oňho viacero klubov NHL.

BRATISLAVA. Najlepší obranca KHL Mikko Lehtonen bude v kariére pokračovať o kategóriu vyššie - v zámorskej NHL.

Fínsky zadák Jokeritu Helsinki podpísal ročný vstupný kontrakt s Torontom Maple Leafs.

O 26-ročného člena tímu úradujúcich majstrov sveta zo Slovenska mali záujem aj ďalšie špičkové zámorské kluby Montreal Canadiens, Los Angeles Kings a New Jersey Devils.

"Myslím si, že Maple Leafs sú dobrá voľba. Je to dobrá a tradičná značka. Mám taký pocit, že moja hra im bude vyhovovať, lebo požadujú veľa korčuľovania. Je to moja silná stránka a môžem ju ďalej rozvíjať," cituje Mikka Lehtonena oficiálny portál NHL.

Lehtonen v uplynulej sezóne KHL nazbieral v 60 zápasoch základnej časti 49 bodov za 17 gólov a 32 asistencií. Pridal aj skvelých 26 plusových bodov.

V predčasne ukončenom play-off mal na konte gól a tri asistencie. Na spanilej jazde Fínov za titulom majstrov sveta na Slovensku sa prezentoval gólom a šiestimi asistenciami. Svoju krajinu reprezentoval aj na ZOH 2018 v Pjongčangu.

"V poslednom čase urobil veľký výkonnostný skok a bol dôležitá súčasť nášho tímu v uplynulej sezóne. Sme vďační, že sme ho mali k dispozícii a teraz mu želáme len to najlepšie v novej - zámorskej výzve.

Má všetky predpoklady stať sa platným hráčom Toronta," uviedol na adresu Lehtonena Jari Kurri, fínska hokejová legenda a zároveň generálny manažér Jokeritu Helsinki.

Slová chvály pridal aj generálny manažér Toronta Kyle Dubas: "Stopercentne súhlasím s názorom, že jeho štýl hry vyhovuje našim požiadavkám.

Má schopnosti na to, aby bol kvalitným obojsmerným obrancom. Tešíme sa na to, že u nás naplní svoje predpoklady a naše spoločné ambície"

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Najlepší obranca KHL a majster sveta. Po prvý raz si zahrá v NHL