Shiffrinová je stále mimo. Ak nepôjde ani ďalší víkend, prvenstvo jej unikne, hovorí tréner

Mikaela Shiffrinová
Mikaela Shiffrinová (Autor: TASR/AP)
Nikola Baďová|12. feb 2024 o 12:05

Situácia je podobná ako v roku 2016, keď Gutová-Behramiová získala prvý a posledný glóbus.

BRATISLAVA. Mikaela Shiffrinová aj naďalej nezasiahne do kolotoča Svetového pohára a vynechá rýchlostné disciplíny v Crans Montane. 

Potvrdila to jej mediálna manažérka Megan Harrodová pre švajčiarsky denník Blick

V Crans Montane sa pôjde dvakrát zjazd a jeden superobrovský slalom. 

Pauzuje viac ako dva týždne

Američanka spadla počas zjazdu v Cortine d’Ampezzo na konci januára do ochranných sietí. Testy odhalili poranenie kolena, ale väzy neboli poškodené. 

„Nedošlo k žiadnemu veľkému poškodeniu väzov a štruktúra v kĺbe môjho kolena vyzerá dobre. Skutočnosť, že je všetko konštrukčne neporušené, je pozitívna, ale stále musím byť trpezlivá. V tejto sezóne je v stávke veľa, ale to je aj prípad každej sezóny. 

Moje koleno ešte nezvláda záťaž z pretekov. Potrebujem len trochu viac času na uzdravenie a obnovu kondície. Je to beh na dlhú trať a chcem sa uistiť, že moje koleno bude silné a budem plne schopná výkonného lyžovania, keď sa vrátim na štartovaciu bránu. 

Každým dňom sa bolesť zmierňuje, pohyb je pevnejší, plynulejší a konzistentnejší... zvládame to dobre a pri každom sedení sa vždy posúvame o kúsok vpred,“ uviedla na sociálnych sieťach. 

Stres pre Shiffrinovú

Medzitým sa na čelo priebežného hodnotenia Svetového pohára dostala švajčiarska lyžiarka Lara Gutová-Behramiová, ktorá jazdí vo výbornej forme. Posledné tri preteky, do ktorých nastúpila, vyhrala. 

Švajčiarka vedie o päť bodov pred Shiffrinovou. 

Lara Gutová-Behramiová vyhrala posledné tri preteky, do ktorých nastúpila.
Lara Gutová-Behramiová vyhrala posledné tri preteky, do ktorých nastúpila. (Autor: TASR/AP)

Situácia v kalendári však nahráva Gutovej-Behramiovej, ktorá je špecialistka na rýchlostné disciplíny. Do konca sezóny sa pôjde päť super-G, štyri zjazdy, dva obrovské slalomy a dva slalomy. 

„Musím sa uvoľniť. Prežívam iný typ stresu. Je to nepríjemné na moje zdravie a moje koleno,“ povedala americká lyžiarka v rozhovore pre CNN. 

Kľúčové super-G 

Situácia pripomína víťazstvo Gutovej-Behramiovej z roku 2016, keď vyhrala prvý a jediný veľký krištáľový glóbus.

Jej najväčšia konkurentka v boji o prvenstvo, Lindsey Vonnová, sa zranila a Švajčiarka ju v hodnotení predbehla. 

„Super-G v talianskom stredisku Val di Fassa bude kľúčové. Ak Shiffrinová nepôjde ani tam, pravdepodobne boj o glóbus pre ňu skončí,“ reagoval bývalý tréner švajčiarskych lyžiarok Hugues Ansermoz pre Blick. 

Gutová-Behramiová je však vo svojich vyjadreniach opatrná.

„Predovšetkým chcem byť zdravá. Na všetko ostatné sa pozrieme na začiatku marca. Momentálne rozmýšľam od pretekov k pretekom,“ reagovala lyžiarka pre Blick. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Shiffrinová je stále mimo. Ak nepôjde ani ďalší víkend, prvenstvo jej unikne, hovorí tréner