Miesha Tate sa obula do vyjadrenia Rondy Rousey

Adrián Mečiar|5. máj 2018 o 02:00

Miesha Tate skritizovala nedávne vyjadrenie svojej bývalej rivalky.

Ronda Rousey nikdy nemala s novinármi práve najlepší vzťah. Ten sa ešte zhoršil po zdrvujúcej porážke s Holly Holm, po ktorej sa úplne vyhýbala rozhovorom s médiami. Pred návratovým duelom proti Amande Nunes dokonca platil pre celý jej tím zákaz poskytovania akýchkoľvek vyjadrení. Rousey sa mikrofónom samozrejme stránila aj po následnej 48-sekundovej prehre.

Po presune do WWE sa ale veci pomaly menia. Ronda už aspoň pár slovami okomentovala svoje porážky a nedávno sa dokonca po prvý raz vyjadrila aj k tomu, prečo sa rozhodla po týchto prehrách mlčať. „Nikomu nič nedlžím. Prečo by som mala niečo hovoriť? Verím, že počuť môj názor je privilégium, ktoré si musíte zaslúžiť. A toto privilégium už bolo mnohokrát zneužité, tak prečo ho všetkým neodobrať?“ povedala Rousey v nedávnom rozhovore.

Toto vyjadrenie skritizovalo viacero osobností sveta MMA. Okrem iných aj Miesha Tate, jej bývalá rivalka. „Ľudia možno budú vravieť, že som len hejterka, kvôli našej spoločnej minulosti, no ja si vážne myslím, že toto bolo neuveriteľne hlúpe vyjadrenie. Ronda mala šťastie. Iste, nechápte ma zle, musela veľmi tvrdo pracovať, no tvrdo pracujú aj mnohí ďalší ľudia, ktorí sa ale nedostanú tam, kam ona. Vďačí za to hlavne fanúšikom, takže počuť ju rozprávať určite nie je privilégium. Fanúšikom to v podstate dlhuje. Bez nich by to nikam nedotiahla.“

Tate tvrdí, že Rousey by si mala uvedomiť, vďaka komu sa dostala do tak výhodnej pozície a tiež si pri podobných vyjdreniach dávať pozor na to, aby pre najmä mladších fanúšikov predstavovala správny vzor.

„Ak Ronda povie čosi rozumné, vždy uznám, že má pravdu. Povedať toto ale bolo naozaj hlúpe. Facka pre všetkých fanúšikov, ktorí ju podporovali po celú jej kariéru. Navyše, veľa mladých dievčat ju považuje za hrdinku, chcú sa jej podobať. Ronda by si preto mala dávať pozor na to, čo povie a aký postoj zaujme. Toto vyznelo poriadne egoisticky.“

Rivalita medzi Rousey a Tate sa začala ešte v Strikeforce a pokračovala aj v UFC. Obe sú bývalými šampiónkami oboch organizácii a obe už vlastne aj ukončili profesionálnu kariéru v klietke. Zatiaľ čo Ronda však dosiaľ nie oficiálne, Miesha Tate rukavice zavesila na klinec v novembri 2016, po prehre s Raquel Pennington.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Miesha Tate sa obula do vyjadrenia Rondy Rousey