Middlesbrough chce Nemanju Matiča

SITA|8. dec 2008 o 15:25

Vedenie anglického prvoligového futbalového klubu FC Middlesbrough by chcelo v januári 2009 podpísať kontrakt so srbským stredopoliarom Nemanjom Matičom.

MIDDLESBROUGH. Vedenie anglického prvoligového futbalového klubu FC Middlesbrough by chcelo v januári 2009 podpísať kontrakt so srbským stredopoliarom Nemanjom Matičom, ktorý si oblieka dres slovenského corgoňligového tímu MFK Košice.

Dvadsaťročný ofenzívny záložník mal pôvodne stráviť od pondelka 8. decembra týždeň na Riverside Stadium, aby spoznal klub, prostredie, zoznámil sa s koučom a zatrénoval si so svojimi potenciálnymi spoluhráčmi. Všetko však zmenila nečakaná pozvánka trénera srbského A-tímu Radomira Antiča na prípravný duel proti Poľsku, ktorý sa uskutoční v nedeľu 14. decembra.

Talentovaný stredopoliar zostane v Anglicku len do stredy a potom sa presunie k národnému tímu. Ani táto komplikácia však nič nemení na tom, že hlavný kormidelník Middlesbrough Gareth Southgate by rád videl Matiča od januára v kádri svojho mužstva.

”Aj keď by sme o takého hráča, ako je Nemanja Matič, veľmi neradi prišli, s veľkou pravdepodobnosťou bude už od januára hrávať v Premier League,” povedal pre Sky Sports anglický manažér MFK Košice Allen Bula.

O Matiča, ktorý je považovaný za veľký talent, sa zaujímali aj viaceré iné zahraničné tímy, napríklad grécky veľkoklub Panathinaikos Atény či druholigový anglický klub Ipswich Town. V prospech Middlesbrough však hovoria výborné vzájomné vzťahy medzi oboma klubmi, čoho dôkazom je fakt, že na Riverside Stadium by mohli od januára zostať aj ďalší dvaja hráči MFK Košice - Peter Gál-Andrezly a Juraj Hovančík. Andrezly pôjde do Middlesbrough na hosťovanie a druhý menovaný má šancu upútať počas tohtotýždňovej skúšky.

Nachádzate sa tu:
Domov