Micheľ píska v Záhrebe stredajší šláger kvalifikácie MS 2010

SITA|8. sep 2008 o 14:43

BRATISLAVA 8. septembra (SITA) - Najlepší slovenský futbalový arbiter Ľuboš Micheľ sa po návrate na slovenské ligové a európske pohárové trávniky dostáva späť do reprezentačného diania. Európska futbalová ...

BRATISLAVA 8. septembra (SITA) - Najlepší slovenský futbalový arbiter Ľuboš Micheľ sa po návrate na slovenské ligové a európske pohárové trávniky dostáva späť do reprezentačného diania. Európska futbalová únia (UEFA) zverila do rúk 40-ročného rozhodcu, ktorý sa rozhodol obetovať začiatok sezóny 2008/09 a vyriešiť svoje vlečúce sa zdravotné problémy s lýtkom ľavej nohy, najväčší šláger stredajšieho programu európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2010 v Záhrebe medzi Chorvátskom a Anglickom.

"Už som si v podstate zvykol, že v poslednom čase dostávam len tie najťažšie zápasy. Tento duel má svoju tradíciu, pretože minulý rok Chorváti vyhrali vo Wembley a Angličanom vystavili stopku v boji o postup na ME 2008. Verím, že to bude korektné a kvalitné stretnutie," povedal pre agentúru SITA rodák zo Stropkova.

Na čiarach budú tretiemu najlepšiemu mužovi s píšťalkou na svete za rok 2007 podľa IFFHS pomáhať Martin Balko a trochu netradične Roman Csabay, ktorý nahradil menovca Slyška. V úlohe štvrtého arbitra sa predstaví Richard Havrilla. "Ide o rotačný systém, pri mne sa už teraz okrem dvoch tradičných asistentov Balka so Slyškom striedajú aj ďalší rozhodcovia. Naposledy v zápase 3. predkola Ligy majstrov mi na čiare pomáhal Tomáš Somoláni práve s Romanom Slyškom," vysvetlil Ľuboš Micheľ, ktorý sa po zranení už môže futbalu venovať naplno.

Duel Chorvátsko - Anglicko bude reprízou, aj keď v opačnom garde, posledného vystúpenia oboch tímov v predchádzajúcej kvalifikácii o postup na ME 2008. "Šachovnicoví" vtedy v londýnskom Wembley zvíťazili prekvapujúco nad domácimi 3:2 a rozhodli o tom, že hráči "Albiónu" duely kontinentálneho šampionátu v Rakúsku a Švajčiarsku sledovali len z hľadiska či pohodlia svojich obývačiek.


Nachádzate sa tu:
Domov