Micheľ chce pomôcť Šachťoru Doneck k prieniku do Európy

SITA|14. nov 2008 o 14:55

Bývalý slovenský futbalový rozhodca Ľuboš Micheľ si podľa názoru odborníkov nevybral správny čas pre vstup do štruktúr ukrajinského klubu Šachťor Doneck.

DONECK. Úradujúci ukrajinský šampión už po štyroch kolách skupinovej fázy Ligy majstrov nemá nádej na postup do osemfinále a v najvyššej ukrajinskej súťaži mu patrí až 7. miesto. Rodák zo Stropkova, ktorý od konca októbra pôsobí v klube ako riaditeľ nového medzinárodného oddelenia, chce svojimi skúsenosťami a bohatou rozhodcovskou praxou pomôcť Šachťoru k dosiahnutiu vyššej úrovne. Štyridsaťročný arbiter zavesil píšťalku na klinec len pred niekoľkými týždňami zo zdravotných a osobných dôvodov.

V rozhovore pre internetovú stránku www.uefa.com Micheľ povedal: "Šachťor patril v minulosti k najlepším tímom východnej Európy. Na Ukrajine má skvelú povesť. Prišiel správny čas na to, aby sa výraznejšie presadil aj na celoeurópskej úrovni, napríklad prebojoval sa do vyraďovacej fázy Ligy majstrov, prípadne postúpil do finále Pohára UEFA."

Micheľovou úlohou je aj manažovanie zápasov mládežníckej futbalovej akadémie klubu na európskej úrovni. "Vedenie by chcelo zlepšiť prácu mládežníckej akadémie a postupne zapracovať vychádzajúce nádeje do seniorského tímu. Ovládam anglický, nemecký, ruský i poľský jazyk a mám veľa známych v celej Európe. Verím, že moje skúsenosti a kvality pomôžu Šachťoru aj v tomto smere," uzavrel Ľuboš Micheľ a dodal, že v budúcnosti nevylučuje návrat ani k práci súvisiacej s rozhodovaním futbalových stretnutí.

Nachádzate sa tu:
Domov