Michalovce sa chcú rehabilitovať za pohárovú hanbu

Nová akvizícia v tíme Michaloviec, španielsky stopér Ian Pino Soler.
Nová akvizícia v tíme Michaloviec, španielsky stopér Ian Pino Soler. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|14. sep 2019 o 00:00

Pred súbojom s Trenčínom pribudol do kádra španielsky stopér.

MICHALOVCE. Po reprezentačnej prestávke sa do bojov o majstrovské body vrátia počas tohto víkendu tímy z našej najvyššej futbalovej súťaže.

Medzi nimi i michalovský MFK Zemplín, ktorý v sobotu o 19. hodine na svojom štadióne privíta súpera z Trenčína.

Oba celky mali v strede týždňa aj povinnosti v Slovnaft Cupe, keď zhodne nastúpili na pôde štvrtoligových protivníkov.

Kým Trenčania postupovú povinnosť splnili víťazstvom 5:1 v Šalkovej, Michalovčania šokujúco ostali na štíte košickej Slávie TU, ktorej podľahli po penaltovom rozstrele.

Žlto-modrí tak proti AS majú čo naprávať. Najlepšou odpoveďou na pohárový výbuch bude len ich trojbodový zisk.

Avšak dočinenia budú mať so súperom, ktorý chytil výbornú formu.

Silní vpredu, zraniteľní vzadu

Mužstvo Trenčína sa rozbehlo, keď z ostatných štyroch ligových duelov vyhralo až tri a ani raz neprehralo.

V tabuľke mu patrí šiesta priečka a pred Michalovčanmi má náskok šiestich bodov.

„Trenčín sa dostáva do starej dobrej formy, do mužstva sa vrátili viacerí jeho bývalí hráči. Potrebujeme vyhrať, aby nám súperi bodovo neušli a udržali sme si s nimi kontakt. Už je najvyšší čas začať stúpať v tabuľke,“ začal debatu tréner východniarov Anton Šoltis.

„Nečaká nás nič ľahké. Je dobré, že Trenčania chcú hrať futbal a toto by nám mohlo sedieť. Majú nepríjemné krídla, v strede skúseného Koolwijka a vpredu Čatakoviča, ktorý má dobrú streleckú formu. Keď chceme byť úspešní, musíme sa hlavne vyvarovať defenzívnych chýb. Vieme, že sú silní vpredu a zraniteľnejší vzadu, a to sa budeme snažiť využiť.“

Bol aj výplach žalúdkov

Šoltis verí, že jeho zverenci pojmú sobotňajší zápas aj ako rehabilitáciu za pohárovú hanbu, ktorú si urobili v Košiciach.

„Dúfam, že chlapci k nemu pristúpia úplne inak ako v utorok a o víťazstvo sa pobijú oveľa viac. Tri body by nám totiž veľmi pomohli. Deň po vypadnutí bol aj menší výplach žalúdkov, ale všetko prebehlo v pokojnom tóne. Pri tejto skladbe mužstva asi všetci hráči nepochopili, o čo v utorok išlo. Ich prístup ani zďaleka nebol taký, aký mal byť. Preto sme si niečo povedali a dúfam, že to padne na úrodnú pôdu,“ skonštatoval 43-ročný tréner.

Tomu aj proti Trenčínu budú z rôznych príčin chýbať obaja ľaví obrancovia Vojtko a Bekir, aj dlhodobý maród Diarra. Ostatných hráčov však bude mať k dispozícii.

Káder Zemplínčanov sa vo štvrtok rozrástol o 23-ročného španielskeho stopéra Iana Pina Solera, ktorý naposledy pôsobil v Malage a s michalovským klubom sa dohodol na spolupráci do konca tohto kalendárneho roka. V sobotu však zrejme ešte nenastúpi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Michalovce sa chcú rehabilitovať za pohárovú hanbu