Spolu dosiahli skvelé úspechy a hrali proti Kataru. V Šamoríne menia trénera

Michal Kuruc ako tréner ŠTK Šamorín.
Michal Kuruc ako tréner ŠTK Šamorín. (Autor: ŠTK Šamorín)
Sportnet|28. dec 2022 o 13:40

Klub prvý raz v histórii postúpil do štvrťfinále Slovnaft Cupu.

ŠAMORÍN. Nečakaná zmena. Futbalisti druholigového Šamorína začnú rok 2023 s novým trénerom. Doterajší šéf lavičky Michal Kuruc po dvoch rokoch končí.

Informoval o tom oficiálny web klubu s tým, že išlo o vzájomnú dohodu oboch strán. Jeho nástupca zatiaľ nie je známy.

Kuruc prišiel do tímu pred jarnou časťou sezóny 2020/21 a dokázal tím posunúť z boja o záchranu až na šiestu priečku, čo bolo druhé najlepšie umiestnenie v histórii klubu.

Na úspešné výsledky nadviazal v nasledujúcej sezóne, keď skončil na siedmej priečke a tiež počas jesennej časti aktuálneho ročníka, keď obsadili priebežne šieste miesto.

Kuruc odohral so Šamorínom pamätné zápasy, na jeseň hral jeho výber aj prípravný zápas proti Kataru, organizátorovi majstrovstiev sveta, navyše postúpil prvý raz v klubovej histórii do štvrťfinále Slovnaft Cupu.

„Tréner Kuruc v klube odviedol výbornú robotu, s tímom sa za dva roky posunul herne, aj výsledkovo. Dve sezóny hráči pod jeho vedením udržali určitú nastavenú výsledkovú úroveň a aj v aktuálnom ročníku sme zopakovali umiestnenie okolo šiesteho-siedmeho miesta. Viacero hráčov sa pod jeho vedením posunulo o krok vyššie, čo je podstatou nášho projektu.

Po dvoch rokoch sme však obojstranne dospeli k názoru, že sa naše cesty rozídu. Chcem sa trénerovi poďakovať za jeho prácu v prospech klubu a v prospech projektu,“ vysvetlil krok športový riaditeľ klubu Csaba Horváth.

Šamorínčania začnú zimnú prípravu 9. januára, meno nového trénera oznámi klub v najbližších dňoch. Prvé jarné kolo odohrajú doma 26. februára proti nováčikovi z Považskej Bystrice.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Slovensko»Spolu dosiahli skvelé úspechy a hrali proti Kataru. V Šamoríne menia trénera