Deň po odvolaní Guľu má Plzeň náhradu. Naposledy spolupracoval so Slovákom

Tréner FC Viktoria Plzeň Michal Bílek.
Tréner FC Viktoria Plzeň Michal Bílek. (Autor: facebook/FC Viktoria Plzeň)
Sportnet|10. máj 2021 o 11:30

Bílek je nový tréner Viktorie Plzeň.

PLZEŇ. Novým trénerom FC Viktoria Plzeň sa stal Michal Bílek. Klub oznámil nástupcu len necelý deň po tom, ako z postu odvolal Adriána Guľu.

Slovenský tréner viedol Plzeň od začiatku roka 2020. Koniec minulej sezóny poznačenej dvojmesačným prerušením pre koronavírus zakončil s mužstvom na druhom mieste, aktuálny ročník už nedotrénuje.

Aj keď Plzeň doviedol do finále národného pohára, po neúspechu v európskych súťažiach i v domácej súťaži klub pristúpil k zmene.

Päťdesiatšesťročný Bílek podpísal v Plzni zmluvu do konca roka 2023. Jeho asistentom bude bývalý dlhoročný hráč klubu Pavel Horváth.

V realizačnom tíme ostávajú Slováci Michal Bakoš a Matúš Kozáčik.

Bílek naposledy trénoval reprezentáciu Kazachstanu a minulý rok zároveň aj FC Astana v najvyššej súťaži. Jeho asistentom bol slovenský tréner Michal Hipp.

V Plzni už necelý deň po konci Adriána Guľu povedie prvý tréning. V pondelok ráno sa zoznámil s kabínou a podpísal kontrakt. 

„Našim cieľom je dať tímu nový impulz, dobre sa nachystať na záver sezóny a, samozrejme, zlepšiť herný prejav,“ povedal pre klubový web generálny manažér klubu Adolf Šádek.

„Dohodli sme sa rýchlo, viesť Viktorku je pre mňa veľká výzva. Chceme zvládnuť záver sezóny tak, aby sme si zaistili účasť v európskych pohároch pre nasledujúcu sezónu,“ stanovil ciele Bílek.

Skúsený tréner okrem Kazachstanu viedol v minulosti aj českú reprezentáciu, ktorú doviedol až do štvrťfinále EURO 2012. Na klubovej úrovni pôsobil v Jihlave, Zlíne, Sparte Praha či Dinama Tbilisi, na začiatku sezóny 2006/07 dokonca aj v Plzni.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Deň po odvolaní Guľu má Plzeň náhradu. Naposledy spolupracoval so Slovákom