Polášek a Dodig majú ďalší úspech na dosah, v Miami postúpili do semifinále

Ivan Dodig a Filip Polášek.
Ivan Dodig a Filip Polášek. (Autor: TASR/AP)
TASR, SITA|31. mar 2021 o 08:40

Ešte nestratili ani set.

Miami Open 2021

Muži - štvorhra, štvrťfinále:

Ivan Dodig, Filip POLÁŠEK (Chor./SR-4) - Oliver Marach, Luke Saville (Rak./Aus.) 7:6 (4), 6:4

AKTUALIZOVANÉ o 9:30

MIAMI. Slovenský tenista Filip Polášek s Chorvátom Ivanom Dodigom sa prebojovali už do semifinále štvorhry na turnaji ATP v Miami.

Štvrtý najvyššie nasadený tandem zdolal vo štvrťfinále rakúsko-austrálske duo Oliver Marach, Luke Saville 7:6 (4), 6:4.

Polášek s Dodigom zatiaľ nestratili na turnaji ani set.

Šampióni Australian Open vyradili v 1. kole Francúzov Jeremyho Chardyho a Fabricea Martina 7:6 (4), 6:3, v osemfinále si poradili s poľsko-kanadskou dvojicou Hubert Hurkacz, Felix Auger-Aliassime 7:5, 6:4.

Ich ďalší súperi vzídu zo štvrťfinálového súboja Marcelo Arevalo, Horia Tecau (Salv./Rum.) - Daniel Evans, Neal Skupski (V.Brit.).

"Polášek a Dodig hrajú spolu od roku 2019 a tento rok už vyhrali Australian Open a boli v semifinále v Dubaji. Prvý veľký turnaj, ktorý spolu vyhrali, bol pred dvoma rokmi Western & Southern Open v Cincinnati. Dovedna majú na konte tri trofeje na hlavnom mužskom okruhu a v roku 2019 boli aj účastníkmi ATP Finals," napísal oficiálny web ATP Tour.

V najnovšom vydaní deblového rebríčka ATP je Polášek na desiatom mieste, Dodig je deviaty. Na čele je Kolumbijčan Robert Farah.

V spoločnom deblovom renkingu, v ktorom sa rátajú len výsledky v tejto sezóne, sú Polášek a Dodig na čele so ziskom 2420 bodov. Na druhom mieste sú Chorváti Nikola Mektič a Mate Pavič s 2065 bodmi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Polášek a Dodig majú ďalší úspech na dosah, v Miami postúpili do semifinále