MHC Martin nesplnil podmienky a nedostane licenciu. Klub zanikne, tvrdí riaditeľ

MHC Martin nebude hrať ani prvú ligu.
MHC Martin nebude hrať ani prvú ligu. (Autor: TASR)
TASR|10. júl 2017 o 16:27

Pokiaľ sa mu podarí splniť príslušné podmienky, desiatym účastníkom Tipsport ligy sa stane HK Detva.

BRATISLAVA. Riadiaci orgán najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport Ligy neodporúča udeliť licenciu na nasledujúcu sezónu klubu MHC Martin.

PRO-HOKEJ, a.s. o tom informoval v pondelok v stanovisku zaslanom TASR. Desiatym účastníkom TL by tak mohla byť Detva.

Spoločnosť PRO-HOKEJ uviedla, že deväť tipsportligových klubov spĺňa podmienky na udelenie licencie v zmysle Podmienok pre udeľovanie a nakladanie s licenciou v extralige ľadového hokeja v Slovenskej republike.

"Bohužiaľ, musím skonštatovať, že MHC Martin, a.s. nesplnil tieto podmienky a preto nezíska odporúčanie na získanie Tipsport Ligovej licencie pre sezónu 2017/2018," uviedol šéf spoločnosti Richard Lintner.

"V zmysle Súťažného poriadku SZĽH sme preto otvorili rokovania s víťazom Budiš ligy. Ak sa HK Detva podarí splniť všetky podmienky pre vstup do Tipsport Ligy, stane sa desiatym extraligovým účastníkom sezóny 2017/2018."

Kluby mali čas splniť podmienky PRO-HOKEJA, medzi ktorými bolo aj vyrovnanie uplynulých záväzkov a dlhov, do 30. júna.

Z vstupu nových sponzorov nič nebolo

Martin má za sebou športovo úspešnú sezónu, keď vo štvrťfinále play-off vyradil veľkého favorita HC Košice a po semifinálovej prehre s neskorším majstrom HC'05 Banská Bystrica obsadil konečné štvrté miesto. Po sezóne sa však začali problémy.

Začiatkom mája prebehla v klube razia.

Polícia počas nej zadržala veľké množstvo účtovných dokladov, vrátane počítačov a hardiskov, ktoré patria hokejovej akciovej spoločnosti. Údajne malo ísť o účtovníctvo z rokov 2014 a 2015 a podozrenia z krátenia daní a poistného.

Martinský klub mal už predtým problémy s financiami. Tie mohol vyriešiť príchod nových akcionárov alebo sponzorov.

Ešte minulý týždeň vyzerala situácia nádejne, keď sa záujemcovia stretli s predstaviteľmi mesta, no z ich vstupu do klubu nakoniec nič nebolo.

"Rokovania s novými akcionármi prebiehali, stretli sa aj s vedením mesta. To bolo minulý štvrtok, no rozhodli sa nepokračovať ďalej v jednaniach," uviedol pre TASR riaditeľ klubu Michal Taliga, ktorý už dávnejšie avizoval, že post opustí k 31. júlu.

"Cez víkend sa ešte snažila partia ľudí, ktorí boli okolo hokeja v Martine za posledné dva roky, niečo so situáciou spraviť, dohodnúť sa s hráčmi a niečo vymyslieť. No nepodarilo sa im to a dnes PRO-HOKEJ vydal toto stanovisko."

Klub prakticky zanikne

Ide o to, že klub bol už dlhodobejšie vo finančnej kondícii na tom tak, že ledva prežíval z roka na rok. Tak, ako je to bežné v športových kluboch na Slovensku.


Michal Taliga, riaditeľ klubu

"Myslím si, že už nie je šanca, aby Martin hral v budúcej sezóne Tipsport Ligu. PRO-HOKEJ si určil nejaké pravidlá, predstavenstvo rozhodlo, že Martin ich nesplnil, a tak neodporučí SZĽH, aby mu udelil licenciu. Pre klub to prakticky znamená, že zanikne," pokračoval Taliga.

Ten zatiaľ nevedel povedať, či bude v meste pokračovať aspoň juniorský či dorastenecký hokej.

"Ešte je priskoro, táto informácia je čerstvá. Ide o to, že klub bol už dlhodobejšie vo finančnej kondícii na tom tak, že ledva prežíval z roka na rok. Tak, ako je to bežné v športových kluboch na Slovensku. Pred dvomi mesiacmi u nás bola ešte aj tá policajná razia," dodal Taliga.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»MHC Martin nesplnil podmienky a nedostane licenciu. Klub zanikne, tvrdí riaditeľ