Hoci sa futbal stále len učí hrať, vymazal útočné hviezdy Evertonu

Ján Maslo a Wayne Rooney v odvete 3. predkola Európskej ligy vo futbale MFK Ružomberok - FC Everton.
Ján Maslo a Wayne Rooney v odvete 3. predkola Európskej ligy vo futbale MFK Ružomberok - FC Everton. (Autor: TASR(Branislav Račko)
Juraj Berzedi|4. aug 2017 o 11:53

To, čo sme dosiahli, je úspechom pre upratovačku i majiteľa klubu, tvrdí Lačný

RUŽOMBEROK. Po zápase sa v tvárach ružomberských futbalistov miešala hrdosť i sklamanie. Diváci im napriek prehre v domácej odvete 0:1 s anglickým Evertonom nadšene tlieskali.

Podľa čísel to mal byť nerovný boj. Ročný rozpočet Evertonu je podľa odhadov 75-krát vyšší ako ružomberský (okolo tri milióny eur). Hodnota kádra Evertonu je asi tristo miliónov eur, čo je približne 65-krát viac, ako má Ružomberok.

Ak tvrdo pracujete, futbal vám prinesie podobné momenty.


Kapitán MFK Ružomberok Dominik Kružliak

Najväčšia hviezda Evertonu Wayne Rooney zarába týždenne okolo 150-tisíc libier. S takýmto platom by mohol prevádzkovať tri kluby ako Ružomberok.

Na ihrisku však boli futbalisti z Liptova siedmemu tímu z Premier League vyrovnaným súperom.

Verili, že postúpia

Mužstva, ktoré má takmer na každom poste reprezentanta svojej krajiny, sa nezľakli. Stopérska dvojica Ján Maslo a Dominik Kružliak zmazala hviezdne trio súpera Rooney, Ramírez, Klaasen. Chybu urobili len raz, čo využil Calvert-Lewin.

Krídelník Erik Daniel robil svojou rýchlosťou problémy anglickému reprezentantovi Bainesovi. Techniku a sebavedomie ukázal albánsky stredopoliar Kristi Qose a veľkú futbalovú skúšku zvládol aj 19-ročný Dalibor Takáč.

„Hoci sme nepostúpili, nemáme sa za čo hanbiť. Odohrali sme rovnocennú partiu s anglickým top tímom,“ vravel kapitán Ružomberka Kružliak.

Kapitán MFK Ružomberok Dominik Kružliak.
Kapitán MFK Ružomberok Dominik Kružliak. (Autor: TASR/Branislav Račko)

„Vypadnutie nás trápi. Dlho sme držali vyrovnaný výsledok. Keby sme neinkasovali, stále sme mohli na konci skórovať,“ dodal.

Pre väčšinu ružomberských futbalistov to bol životný zápas, aký vo svojich kariérach ešte neodohrali.

„Teraz sme sklamaní, ale zajtra prídeme do kabíny so vztýčenou hlavou a budeme sa môcť pozrieť s čistým svedomím druhému priamo do očí,“ reagoval Miloš Lačný.

Úspech upratovačky i majiteľa

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Hoci sa futbal stále len učí hrať, vymazal útočné hviezdy Evertonu