Meszároš: Vďaka Halákovi sme tak ďaleko

V bránke Montrealu Jaroslav Halák.
V bránke Montrealu Jaroslav Halák. (Autor: ČTK/AP)
SITA|11. mar 2010 o 10:37

Andrej Meszároš si myslí, že Jaroslav Halák sa osvedčil v celej dlhej a ťažkej sezóne v NHL, aj na olympisjkých hrách. Je presvedčený, že má na to, aby sa stal brankárskou jednotkou v klube NHL.

MONTREAL. Hoci sa vancouverské zimné olympijské hry už skončili, šok z Halákovej "one man show" v slovenskom reprezentačnom drese pretrváva. Naposledy 24-ročný ružinovský odchovanec žiaril v bránke Montrealu v domácom Bell Center v utorok proti Tampa Bay Lightning, keď 28 úspešnými zákrokmi zariadil výhru domácich Canadiens 5:3 a prvýkrát v kariére si pripísal počas sezóny 20. víťazstvo, hoci nastúpil len v 33 zápasoch.

"Vo Vancouveri bol úžasný. Bez Jara by sme sa nikdy nedostali tak ďaleko," konštatoval po zápase pre canadiens.com Halákov súper, no v slovenskom reprezentačnom drese spoluhráč, obranca "bleskov" Andrej Meszároš a pokračoval: "On nám dal šancu, aby sme uverili, že to dokážeme. Cítili sme silu, ktorú do nás Jaro vlieval, a my sme ju od neho brali."

Meszároš aj Halák sú rovesníci a dobrí priatelia zo slovenských mládežníckych reprezentácií. "Spolu sme prešli všetkými mládežníckymi reprezentačnými výbermi. V roku 2003 sme na svetovom šampionáte do 18 rokov získali za Kanadou strieborné medaily," spomína Meszároš na turnaj, v ktorom Slováci dokázali v semifinále deklasovať Ovečkina a spol. na ich domácej pôde a dodáva: "Mnohí z vtedajšieho tímu sa teraz stretli na ZOH. Bolo zábavné opäť sa zísť a vidieť, ako sa na nás čas podpísal."

Trenčianskeho odchovanca neprekvapuje, kam sa až Halák za sedem rokov dopracoval. "Bol vždy taký ..., no jednoducho Jaro. Skromný, jednoduchý chalan, ktorý vždy výborne odvádzal svoju prácu. Je uzavretý, no taká je väčšina gólmanov," konštatoval Meszároš, ktorý s Halákom vo Vancouveri zdieľal spoločnú izbu, a pokračoval: "Má svoje rituály a povery, no nič extrémne. Videl som ho pred každým zápasom robiť rovnaké veci."

Rodák z Považskej Bystrice, ktorý s kamarátom Halákom bojujú o miesta v play-off pre svoje tímy vo Východnej konferencii, nechápe, ako je možné, že taký brankár, ako je Halák, sa stane po sezóne obmedzeným voľným hráčom. "Myslím si, že sa osvedčil v celej dlhej a ťažkej sezóne v NHL, aj na ZOH. Som presvedčený, že má na to, aby sa stal brankárskou jednotkou v klube NHL. Je to taký chalan, že aj keď mu nemôžete pomôcť, musíte mu fandiť," dodal Meszároš.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Meszároš: Vďaka Halákovi sme tak ďaleko