Mesto Liptovský Mikuláš ocenilo Elenu Kaliskú a Michala Martikána

TASR|9. feb 2009 o 18:49

Olympijských víťazov Elenu Kaliskú a Michala Martikána ocenili predstavitelia liptovskomikulášskej radnice ako najlepších športovcov mesta za rok 2008 pamätnými plaketami.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ.

Popri stáliciach slovenského a svetového športu získalo pamätné plakety 21 jednotlivcov a tri športové kolektívy. Medzi ocenených bez určenia absolútneho poradia sa zaradili aj ďalší vodní slalomári KTK Dukla, hokejisti MHK 32, ktorí spolu s basketbalistkami miestneho MBK skončili v elitnej trojici kolektívov.

"Som veľmi rád, že som mohol byť medzi superšportovcami nášho mesta za veľkej podpory divákov a fanúšikov. Teší ma, že šport je v Liptovskom Mikuláši jednou z priorít a sme vo svojich disciplínach úspešní," skonštatoval Martikán. "Aj toto ocenenie je pre mňa veľmi vzácne," dodala Kaliská.

"Právom sa môžeme hrdiť titulom najúspešnejšie slovenské olympijské mesto, ale mikulášsky šport, to nie sú iba svetoznámi vodní slalomári a hokejisti. Výborné meno nám robia basketbalisti, šachisti, ale aj bikrosári, kulturisti, rybári či leteckí modelári. Cieľavedomosť a usilovnosť týchto ľudí treba čo najčastejšie prezentovať ako pozitívny príklad pre našu mládež," povedal pre TASR primátor Ján Blcháč.

Preplnená 600-miestna sála sledovala dvojhodinový program, ktorému okrem samotných športovcov dominovala populárna tanečná skupina Old School Brothers. "Všetky športové odvetvia, ktoré pôsobia v našom meste, sú spolufinancované z mestského rozpočtu. Preto je dobré, keď môžu občania takouto reprezentačnou formou vidieť, že tieto peniaze sú správne a účelovo vynaložené," dodal Rudolf Huna, predseda Komisie športu a mládeže mestského zastupiteľstva.

Nachádzate sa tu:
Domov