V priebehu jedného mesiaca dva ťažké zápasy. Peňáza čaká krst ohňom

Matej Peňáz.
Matej Peňáz. (Zdroj: OKTAGON MMA)
Daniel Stankovič|13. sep 2021 o 09:04 (aktualizované 13. sep 2021 o 09:05)

Bojovať bude na dvoch frontoch.

PRAHA. Elitný kickboxer Matěj Peňáz má pred sebou rušný mesiac. Talentovaného českého zápasníka čakajú v priebehu necelého mesiaca hneď dva zápasy, pričom každý z nich bude v inej bojovom športe.

Držiteľ európskych titulov v thajskom boxe a kickboxe sa v posledných dvanástich mesiacoch rozhodol pridal k súťaženiu v postojárskych disciplínach aj zápasenie v zmiešaných bojových umeniach.

MMA a Kickbox v priebehu jedného mesiaca

Peňáz sa o už dva týždne predstaví na turnaji Oktagon 28 v Prahe, kde sa vo štvrtom profesionálnom dueli na poli zmiešaných bojových umení stretne s Mateuszom Strelczykom. 

Poliak má na svojom konte šesťkrát viac zápasov a vedenie organizácie ho oznámilo ako veľký test schopností talentovaného bojovníka.

Matěj Peňáz (naľavo) v debutovom zápase pod pravidlami MMA s Patrikom Jevickým.
Matěj Peňáz (naľavo) v debutovom zápase pod pravidlami MMA s Patrikom Jevickým. (Zdroj: OKTAGON MMA.)

Domácemu publiku je Strelczyk známy najmä zo súbojov so Samuelom Krištofičom a Vlastom Čepom.

Peňáz debut v MMA len v novembri 2020, odkedy už stihol zaknihovať tri rýchle víťazstvá na knokaut v prvom kole.

Preverí ho absolútna svetová špička

Finalista minuloročného projektu Oktagon Underground má oznámený aj ďalší duel, ktorý by mal byť v jeho pôvodnej disciplíne, teda kickboxe.

Protivníkom dvadsaťštyriročného Čecha bude pod hlavičkou najlepšej kickboxerskej ligy sveta GLORY nasadená jednotka strednej váhy Turek Ertuğrul Bayrak.

(Zdroj: GLORY)

Bayrak patrí v kickboxe k tomu najlepšiemu, čo ponúka váha do 85 kilogramov. Najlepšie o tom hovorí fakt, že vo svojom poslednom zápase bojoval o titul proti šampiónovi divízie Alexovi Pereirovi.

Ako už skôr Peňáz avizoval, rád by zápasy v oboch disciplínach striedal. Málokto však predpokladal, že jeho ďalší duel v postoji môže prísť tak krátko po súboji v MMA.

V prípade štvrtej výhry v GLORY by mohol Peňáz pomýšľať na zápas o opasok strednej váhy.

Duel bude súčasťou októbrového podujatia GLORY Collision 3, kde sa v hlavnom zápase večera predstaví dlhoročný kráľ ťažkej váhy Rico Verhoeven a niekdajší šampión K-1 Allistair Overeem.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»V priebehu jedného mesiaca dva ťažké zápasy. Peňáza čaká krst ohňom