Medzinárodná cyklistická únia obhajuje Armstronga

SITA|10. apr 2009 o 16:46

O rozruch vo svete cyklistiky sa postarali predstavitelia Medzinárodnej cyklistickej únie, ktorí obvinili Francúzsku antidopingovú agentúru z neprofesionálneho prístupu.

LONDÝN. O rozruch vo svete cyklistiky sa postarali predstavitelia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI), ktorí obvinili Francúzsku antidopingovú agentúru (AFLD) z neprofesionálneho prístupu.

Tá tvrdí, že sedemnásobný víťaz Tour de France Lance Armstrong odmietol bezvýhradnú spoluprácu s komisárom. AFLD žiada potrestanie populárneho 37-ročného Texasana za jeho údajné nevhodné správanie, ktorým ohrozil 17. marca odber vzoriek vlasov, moču a krvi, v ktorých sa nenašli stopy po žiadnych zakázaných látkach.

Lekár vykonávajúci kontrolu uviedol vo svojej správe, že Armstrong "nerešpektoval nariadenie, aby zostal počas odberu pod stálym pozorovaním". Rekordér v počte triumfov na najprestížnejších cyklistických pretekoch na svete argumentuje, že dostal povolenie osprchovať sa počas 20-minútového meškania pri vykonávaní testov.

"Všetky testy sa vykonali v súlade s platnými pravidlami. AFLD nám zaslala sťažnosť na Armstrongovo správanie. Táto sťažnosť sa dostala aj do médií, nie však z našich zdrojov. Žiada sa mi povedať, že AFLD sa v tomto prípade chová neprofesionálne," vyhlásil prezident UCI Pat McQuaid v rozhovore pre britskú televíznu stanicu BBC.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Medzinárodná cyklistická únia obhajuje Armstronga