Mečíř musí pred Ukrajinou vyriešiť deblový rébus

TASR|12. sep 2011 o 14:14

Slovenskí tenisti v pondelok predpoludním prvýkrát trénovali na antukovom dvorci v NTC.

BRATISLAVA. Slovenskí tenisti v pondelok predpoludním prvýkrát trénovali na antukovom dvorci pod otvorenou strechou v bratislavskom NTC - dejisku zápasu 2. kola play off o účasť v 1. skupine euro-africkej zóny Davisovho pohára proti Ukrajine.

Najskôr si kurt vyskúšali debloví špecialisti Filip Polášek s Igorom Zelenayom, po nich sa dostali k slovu Pavol Červenák a Andrej Martin. Lukáš Lacko sa iba v nedeľu večer vrátil z challengeru vo francúzskom St. Remy a do prípravy sa zapojí v utorok rovnako ako Martin Kližan, ktorý mal po triumfe na challengeri v Janove priletieť z Talianska v pondelok o 18.00.

Spokojnosť s prípravou

Kapitán slovenského tímu Miloš Mečíŕ vyslovil s doterajším priebehom prípravy spokojnosť. "Kurt je veľmi dobrý a pevný. Podľa pravidiel musí zostať strecha počas zápasu otvorená. Trochu mám obavy zo slnka, no verím, že sa to nejako vyrieši. Filip Polášek, Pavol Červenák i Igor Zelenay začali s prípravou už minulý týždeň. Trénovali vonku, pomohli nám aj Domino Hrbatý s Andrejom Martinom. Dnes sme prvýkrát trénovali pod otvorenou strechou v NTC.

Lukáš Lacko mal po návrate z Francúzska menšie problémy s nohou, preto mal dnes voľnejší deň a do tréningu sa zapojí v utorok. Potešilo ma víťazstvo Martina Kližana na challengeri v Janove. Dúfam, že dobrá forma i sebavedomie mu vydržia aj v zápase s Ukrajinou, v ktorom bude jednotkou nášho tímu," povedal Mečíř.

Slovenský kapitán musí pred dôležitým duelom s Ukrajinou vyriešiť rébus, či nominuje dvoch deblových špecialistov. alebo popri Poláškovi dá šancu trom singlistom.

Lacko nemá rád antuku

"Do štvrtka budem mať z toho poriadne ťažkú hlavu. Musím zvážiť všetky možnosti a verím, že sa napokon rozhodnem správne," dodal Mečíř. Lacko sa ako jediný zo slovenských hráčov minulý týždeň nepripravoval na antuke. Na harde v St. Remy postúpil až do semifinále dvojhry.

"Po sérii slabších výsledkov je to určite pre mňa povzbudenie. Hard mám radšej ako antuku, no budem sa usilovať čo najlepšie pripraviť na zápas s Ukrajinou. Je to otvorené, môžeme vyhrať aj prehrať. Ukrajincov na čele so Sergijom Stachovským dobre poznám, veď dlhé roky trénovali v Bratislave."

Červenák sa do daviscupového tímu vrátil po dlhšej prestávke. "Som rád, že som opäť v tíme, tie pocity sú výborné. Pred minulotýždňovým challengerom v Holandsku som si vyvrtol členok, no v Alphene som mal šancu dostať sa minimálne do 2. kola, nevyužil som však dva mečbaly. Mám celkom dobrú sezónu a ak mi dá kapitán šancu, budem sa mu snažiť dôveru odplatiť kvalitnými výkonmi," povedal štvrťfinalista turnaja ATP v Stuttgarte.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Mečíř musí pred Ukrajinou vyriešiť deblový rébus