McLaren po fiasku možno nasadí vlaňajší monopost

(Autor: SITA/AP)
Sportnet|21. mar 2013 o 14:12

Jednotka tímu Button skončil v Austrálii na novom monoposte až na deviatom mieste.

SEPANG. Nepresvedčivé výkony tímu McLaren na prvých pretekoch sezóny 2013 formuly 1 v Austrálii možno prinútia vedenie, aby nasadilo do blížiacej sa Veľkej ceny Malajzie (24. marca) minuloročný monopost.

"Tím urobí všetko pre to, aby sme sa vrátili do hry, vrátane návratu k autu z minulej sezóny," povedal Perez, ktorý prišiel v zime zo Sauberu. Podľa neho má nový model MP4-28 potenciál, ale zároveň ho na začiatku seriálu MS sprevádzajú problémy.

Návrat k minuloročnému monopostu MP4-27, ktorý ukázal svoju silu v závere vlaňajšej sezóny, by ale nebol bez komplikácií. Nespĺňa totiž kritériá pravidiel pre rok 2013, navyše bol konštruovaný na iné pneumatiky.

"Áno, toto sú potenciálne problémy, ktoré by sme museli prekonať. Naša energia preto momentálne smeruje do súčasného auta," cituje špecializovaný portál f1.sk slová športového riaditeľa McLarenu Sama Michaela.

Predstavitelia stajne údajne urobia všetko pre to, aby vrátili tím do boja o titul aj za cenu návratu k starému modelu, ktorý pomohol McLarenu v minulej sezóne k tretiemu miestu v Pohári konštruktérov triumfom na záverečných dvoch podujatiach.

Nový monopost MP4-28 prešiel počas zimnej prestávky mnohými úpravami a v prvých pretekoch sezóny v austrálskom Melbourne mal veľké problémy. Lepší výsledok dosiahol Jenson Button, ktorý skončil na deviatom mieste, Pérez bol jedenásty.

Z víťazstva sa tešil Fín Kimi Räikkönen (Lotus), druhý bol Fernando Alonso (Ferrari) a tretie miesto obsadil Sebastian Vettel (Red Bull).

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»McLaren po fiasku možno nasadí vlaňajší monopost