McGregor sa len snaží predísť väčším stratám (komentár)

Adrián Mečiar|23. aug 2019 o 02:00

McGregor prichádza s novou stratégiou. Niet sa čomu diviť, Ír musí konať, je totiž najvyšší čas.

Hviezdny Ír si zrejme uvedomil, že bije na poplach. Ak teraz nevynaloží úsilie na čo najväčšie pokrytie strát, môže veľmi utrpieť.

Nič netrvá večne. 

Táto veta bude navždy pravdivou. Hoci to mnohokrát vyzerá tak, že s prebiehajúcim stavom sa nič nezmení, opak je pravdou. Nik nie je nesmrteľný, nik nie je imúnny voči pádom. Aj tie najjagavejšie hviezdy môžu spadnúť z oblohy.

Súdiac podľa posledných udalostí si to naplno uvedomuje aj Conor McGregor. Ani najväčšia hviezda v dejinách tohto športu nemá naveky isté svoje miesto nedotknuteľného ťažného koňa UFC.

Ďalší škandál a reakcie na video, v ktorom McGregor udiera staršieho muža v bare, už asi zobudili bezstarostného a až ľahostajného McGregora. McGregorovi to pripomenulo, že za svoje skutky naozaj nesie zodpovednosť a fanúšikovia mu nebudú jeho prešľapy odpúšťať na pravidelnej báze.

A tiež sa do zápasového kolotoča vrátil Nate Diaz. Ten po výhre nad Pettisom absolútne nespomenul Conorove meno a namiesto toho vyzval Jorgeho Masvidala. Potenciálnu trilógiu s McGregorom Diaz spomenul iba okrajovo po otázke na tlačovej konferencii, McGregorovi sa inak vôbec nevenoval.

Práve Diazov návrat a spôsob, akým sa prezentoval, Conora tvrdo ranil. Akoby si uvedomil, že Nate ho možno vôbec nepotrebuje k tomu, aby bol sám považovaný za veľkú hviezdu.

Conorovu zúfalosť podčiarkujú kroky, ktoré podnikol. Najskôr na sociálne siete zavesil dlhý status, v ktorom spomína na odvetný duel s Diazom. Nezabúda pripomenúť, že keby sa naskytne príležitosť, bude pripravený na rozhodujúci duel, zavŕšenie trilógie. Tiež tvrdí, že z Diazovho víťazného návratu proti Anthonymu Pettisu bude čerpať pre svoj vlastný veľký návrat.

Včera večer sa zas podľa všetkého sám prihlásil a dohodol si rozsiahly rozhovor v televízii ESPN, ktorý bol odvysielaný televíznym kanálom ESPN 2.

Svojou novou stratégiou McGregor pravdepodobne sleduje dva ciele. Tým prvým je čo najviac eliminovať mediálnu škodu, ktorú musí znášať po preniknutí videa z baru, na ktorom udrel staršieho muža. Druhým zámerom je opäť zaradiť svoje meno do diskusií o veľkých zápasoch.

V prípade, že by McGregor nekonal, mohol riskovať omnoho väčšie straty. Takto má ešte stále šancu pozviechať sa a napraviť svoju reputáciu v očiach verejnosti. Iste, mnohých už prestalo baviť jeho správanie a nesutále excesy. Avšak McGregor to stále môže uhrať tak, že pôjde len o zrnko z jeho obrovskej fanúšikovskej základne.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»McGregor sa len snaží predísť väčším stratám (komentár)