Mayweather a McGregor budú bojovať v menších rukaviciach

Adrián Mečiar|17. aug 2017 o 02:00

Atletická komisia štátu Nevada (NSAC) oficiálne jednohlasne odsúhlasila použitie menších rukavíc.

Podľa pravidiel sa rukavice veľkosti 8oz používajú vo všetkých zápasoch do 135 libier, či v prípade súhlasu oboch boxerov aj do 147 libier. Duel medzi Mayweatherom a McGregorom však prebehne vo váhe do 154 libier a tam sa bežne používajú rukavice veľkosti 10oz.

Tím Floyda Mayweathera sa tak rozhodol podať žiadosť o výnimku pre nadchádzajúci zápas s McGregorom. Zástupcovia oboch táborov dnes predstúpili pred vedenie komisie, aby predniesli svoje argumenty. Po vypočutí všetkých názorov prišlo na rad hlasovanie členov atletickej komisie. Pomerne prekvapujúco sme dočkali jednohlasného odsúhlasenia.

Ide naozaj o prekvapivé udelenie výnimky. Navyše, len pár dní dozadu NSAC obdŕžala list od lekárskeho združenia, ktoré vyslovene neodporúčalo použitie menších rukavíc pre tento zápas. Avšak, tento list sa na včerajšom stretnutí vôbec nespomínal.

Aký dopad môže mať povolenie menších rukavíc pre samotný súboj? Väčšina odborníkov sa zhoduje, jedná sa o výhodu pre McGregora. Veľkosť 8oz Írovi pomôže vo zvýšení sily úderov. Rovnako, Mayweather bude o niečo zraniteľnejší, pretože veľkosť 10oz mu ponúkala väčšiu plochu pre krytie. Ale, na druhú stranu, Floyd zvykol boxovať v menších rukaviciach počas takmer všetkých jeho zápasov, takže preňho rozhodne nejde o žiadnu novinku. Fakt, že to Američanov tím podal žiadosť o výnimku taktiež ukazuje obrovské sebavedomie, ktorým ´Money´ zrejme oprávnene disponuje.

Ďalej, NSAC formálne potvrdila UFC ako co-promotéra podujatia po boku Mayweather Promotions, a tiež sa určili rozhodcovia pre tento duel. Tým ringovým bude Robert Byrd, podľa mnohých opäť veľmi prijateľná voľba pre írsky roh. Byrd je totiž známy tým, že príliš nezasahuje do diania zápasu. Bodové lístky budú mať zas na starosti Burt Clements, Dave Moretti a Guido Cavalleri.

A čo na to samotný McGregor? „Som veľmi rád, ako to vyriešili,“ prezradil počas konferenčného hovoru. „Zobrali v úvahu požiadavky oboch bojovníkov a to ma vľmi teší.

Strana Mayweathera sa k tomuto faktu vyjadrila slovami, že iba chcú, aby mal Conor v súboji všetky možné výhody.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Mayweather a McGregor budú bojovať v menších rukaviciach