O jeho prestup sa zaslúžil aj Sagan. Miestenku na MS si vybojoval na Slovensku

Matúš Štoček v drese pre najlepšieho Slováka na pretekoch Okolo Slovenska 2018.
Matúš Štoček v drese pre najlepšieho Slováka na pretekoch Okolo Slovenska 2018. (Autor: TASR)
Sportnet|17. sep 2018 o 14:44

Som rád, že som Slovák, vraví Štoček.

Rozhovor:

Najlepším Slovákom na 62. ročníku Okolo Slovenska sa stal 19-ročný MATÚŠ ŠTOČEK. Štartoval v drese reprezentácie Slovenska, kam ho uvoľnil jeho taliansky klub Petroli Firenze – Maserati – Hopplá, v ktorého službách je od februára tohto roka.

Stali ste sa najlepším Slovákom na práve skončených pretekoch Okolo Slovenska. Bolo to v konkurencii ďalších 16 slovenských pretekárov vrátane Juraja Sagana a Erika Bašku z tímu UCI World Bora-Hansgrohe. Ako vnímate tento výsledok?

„Je to príjemný pocit. Ak nepočítame prológ, rozhodujúci krok k tomu som urobil v druhej etape s cieľom na Štrbskom Plese. Musím však priznať, že v predposlednej etape v stúpaní na horskú prémiu I. kategórie na Skýcov som mal riadne problémy, trpel som, ale chlapci z tímu mi pomohli a dotiahli ma späť do pelotónu. V záverečnej etape som skončil dvanásty ako najlepší zo Slovákov.“

Aký cieľ ste mali pred štartom na Okolo Slovenska?

„Nášmu cyklistickému zväzu sa podarilo vybaviť jedinú miestenku v kategórii do 23 rokov na nadchádzajúcich majstrovstvá sveta v Innsbrucku. Na jej získanie bolo viacero kandidátov, medzi nimi aj ja.

A vďaka tomuto výsledku sa mi to podarilo. Navyše ma teší, že som dokázal svoje tréningy a výkonnosť ,predať‘ a predstaviť sa na slovenských cestách v celkom dobrom svetle.

Získal som aj ďalšie cenné skúsenosti v spoločnosti starších a výkonnostne lepších cyklistov ako som ja.“

Na Okolo Slovenska ste štartovali po prvý raz. Ako na vás zapôsobili?

„Tešil som sa, že budem mať možnosť pretekať s menami, ktoré tvrdia svetovú cyklistiku. Prekvapilo ma, aký je na Slovensku o cyklistiku záujem.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»O jeho prestup sa zaslúžil aj Sagan. Miestenku na MS si vybojoval na Slovensku