Bronzoví hráči spred 8 rokov by radi videli Slovensko v boji o medaily

Slovenskí hokejisti na tréningu pred MS v hokeji do 20 rokov 2024.
Slovenskí hokejisti na tréningu pred MS v hokeji do 20 rokov 2024. (Autor: SZĽH/Andrej Galica)
SITA|26. dec 2023 o 11:30

Nič nie je nemožné a ak vytvoria super partiu, budú bojovať jeden za druhého, môžu dosiahnuť veľký úspech, vraví Matúš Holenda.

BRATISLAVA. Krátko pred štartom majstrovstiev sveta hokejistov do 20 rokov vo švédskom Göteborgu sa našli aj odborníci, ktorí ambicióznemu tímu Slovenska predpovedajú medailový úspech.

Pri zatiaľ poslednom - bronzovom zásahu slovenských hokejistov na MSJ pred ôsmimi rokmi boli aj dvaja hráči, ktorí si aktuálne obliekajú dres lídra SHL Vlci Žilina.

Sú nimi obranca Matúš Holenda a útočník Patrik Koyš. A obaja by neboli proti, ak by sa niečo podobné ako vtedy v Kanade zopakovalo aj teraz na severe Európy.

"Myslím si, že máme šikovných hokejistov. A hoci nám chýbajú dve najväčšie mená (Slafkovský a Nemec - pozn. SITA) , v mužstve je dostatok talentu na to, aby postúpilo aj z vrchných priečok v skupine. Potom už bude možné všetko.

Verím, že z toho nebude len postup do skupiny, ale aj boj o medailu, “cituje Patrika Koyša oficiálny web Slovenského zväzu ľadového hokeja.

Matúš Holenda tvrdí známy fakt, že pre úspech sú potrebné súdržnosť a tímovosť.

"Nič nie je nemožné a ak vytvoria super partiu, budú bojovať jeden za druhého, môžu dosiahnuť veľký úspech a napísať do svojho života kapitolu, na ktorú budú s radosťou spomínať v budúcnosti," povedal Holenda.

JOJ Šport
TV program: MS v hokeji do 20 rokov 2024 (MS U20)
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Holenda a Koyš si radi zaspomínali, aké to bolo na prelome rokov 2014 a 2015 v Montreale a Toronte.

Odrazovým mostíkom k cennému kovu bolo vtedy víťazné štvrťfinále proti Čechom (3:0).

"V semifinále sme dostali Kanaďanov. Trúfali sme si na nich, ale kvalita bola jasne na ich strane.

Po prehre sme v boji o bronz hrali proti Švédsku. Som rád, že sa nám podarilo zvíťaziť. Takýto úspech nebol dlho a vidím, že stále sa to nedarí zopakovať.

Pamätám si, že na šampionáte sme sa všetci poznali už dlhodobejšie a boli sme kamaráti. Aj to bol jeden z dôvodov, prečo sme získali medailu.

Tréner Bokroš bol akýsi pilot celej výpravy. Sadlo nám to, všetko fungovalo tak, ako malo," vrátil sa Holenda v spomienkach osem až deväť rokov dozadu.

Po víťaznom súboji o bronz v Toronte proti Švédom (4:2) bol čas iba na rýchle oslavy.

"Pamätám si, že sme oslavovali priamo po zápase, keďže potom nám veľa času v Toronte nezostalo.

Museli sme si dávať pozor, aby sme sa nestratili v takom veľkom meste. Takže sme boli viac-menej v hoteli a v blízkom okolí. Boli sme vo veľkej eufórii.

Keď tak na to spomínam, rád by som sa tam vrátil a užil si to znovu,“ dodal obranca Žiliny.

Jeden z najproduktívnejších "Vlkov" Koyš spoluhráča doplnil: "Oslavy neboli extrémne, keďže šampionát sa hrá v strede sezóny.

Na druhý deň sme odlietali, ale boli sme von a v rámci možností sme si to užili. Viac sme to oslávili po sezóne na chate, kde sme sa ešte niekoľko rokov stretávali."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Bronzoví hráči spred 8 rokov by radi videli Slovensko v boji o medaily