Talentovaný junior opäť zaujal. Tento úspech radí veľmi vysoko

Matthias Schwarzbacher.
Matthias Schwarzbacher. (Autor: Soňa Niková/SZC)
Sportnet|16. júl 2023 o 22:45

Slovák vyhral Medzinárodné dni cyklistiky v Dubnici.

DUBNICA. Matthias Schwarzbacher sa stal celkovým víťazom podujatia Nations Cup juniorov, ktoré sa konali na Slovensku.

Na trojetapovom podujatí Medzinárodné dni cyklistiky Dubnica nad Váhom vyhral druhú etapu, bodovaciu súťaž a zvíťazil aj v celkovom poradí.

V nedeľu v záverečnej etape finišoval na 9. priečke. 

Nations Cup je najvyšší medzinárodný cyklistický seriál pre juniorov. „Je to môj najväčší úspech na ceste,“ reagoval 17-ročný cyklista pre stránku cycling-info.sk.

„Myslím si, že sme fungovali ako jeden z mála juniorských tímov. V dnešnej etape sme dodržali všetko, čo nám tréner povedal pred štartom.

Komunikácia fungovala, všetko bolo super. Myslím si, že keby takto fungujeme na ostatných N-Cupoch, tak aj tam by sa dali robiť úplne iné výsledky,“ doplnil. 

Schwarzbacher skončil na nedávnych majstrovstvách Slovenska medzi juniormi druhý. Pôsobí v Taliansku v tíme CPS Professional Team.

O niekoľko týždňov by mal byť súčasťou slovenského tímu na svetovom šampionáte v škótskom Glasgowe. Odhaduje, že ak by zopakoval výkon na MS, mohol by sa umiestniť do 20. priečky. 

Schwarzbacher je zatiaľ mladý a ešte nevie, ako sa bude v budúcnosti profilovať. 

„Ťažko súdiť, čo budem v budúcnosti. Pretože je to veľmi špecifické. Mathieu van der Poel tiež jeden deň vie zájsť v kopcoch, druhý nevie. Ale myslím si, že taký klasikár by som mohol byť,“ doplnil. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Talentovaný junior opäť zaujal. Tento úspech radí veľmi vysoko