Slovan hlási prvé posily. Prichádza Kanaďan aj slovenský reprezentant

Hokejisti HC Slovan Bratislava - ilustračná fotografia.
Hokejisti HC Slovan Bratislava - ilustračná fotografia. (Autor: TASR)
TASR|7. máj 2021 o 10:26 (aktualizované 7. máj 2021 o 16:39)

Vystužila sa najmä defenzíva.

BRATISLAVA. Kanadský hokejista Matt MacKenzie sa stal novou posilou Slovana Bratislava. Dvadsaťdeväťročný obranca sa dohodol s vedením Slovana na podmienkach ročnej zmluvy.

Vlani hral v nadnárodnej Ice Hockey League, stal sa deviatym najproduktívnejším obrancom ligy. V 56 zápasoch dosiahol v drese Dornbirnu 29 bodov (10+19).

"V osobe Matta MacKenzieho prichádza do Slovanu ofenzívny bek, ktorý by mal dostávať príležitosti v presilovkách. Je to konštruktívny typ s veľmi dobrou prihrávkou," povedal pre klubový web generálny manažér Maroš Krajči.

Do Slovana mieri aj reprezentačný obranca Daniel Gachulinec. Ten podpísal dvojročný kontrakt s možnou opciou. 

Pre už bývalého hráča Detvy bol ročník 2020/2021 najúspešnejší v doterajšej kariére. V 51 zápasoch strelil šesť gólov, ku ktorým pridal 17 asistencií a s 23 bodmi si vytvoril osobné maximum v najvyššej slovenskej súťaži.

K nim pridal aj 13 plusových bodov v hodnotení +/-. Po úspešnej sezóne sa premiérovo dostal do reprezentačného A-mužstva.

"Daniel je šikovný korčuliar a konštruktívny typ obrancu, ktorý nám typologicky vhodne zapadne do tímu. Jeho výkony sme sledovali už dlhšie. V predchádzajúcich pôsobiskách patril k oporám zadných radov.

Veríme, že v drese Slovana nadviaže na svoju stúpajúcu formu a v konkurenčnom prostredí sa bude ešte ďalej zlepšovať," dodal Krajči.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan hlási prvé posily. Prichádza Kanaďan aj slovenský reprezentant