Saganovi pribudol na MS veľmi silný súper. Jeho sezóna bola skvelá

Mathieu van der Poel.
Mathieu van der Poel. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|9. jún 2019 o 13:46

Holanďan potvrdil, že bude štartovať v Yorkshire.

BRATISLAVA. Keď sa v marci a v apríli zrazu objavil na súťažiach súperi ho poznali, ale nemysleli si, že by ich mohol ohroziť a uchmatnúť nejaké víťazstvo.

„Pred rokom som ho poznal z cyklokrosu, ale to ma netrápilo,“ vravel Peter Sagan o Mathiem van der Poelovi v rozhovore pre web Cyclingtips.

Ten si na cestný bicykel doslova odskočil len pár štartov medzi sezónou v cyklokrose a v horskej cyklistike. Za pár týždňov vybojoval šesť víťazstiev. To je viac ako má väčšina profesionálov na konte.

„Jeho klasikárska sezóna bola neuveriteľná. Je úžasný,“ vravel Sagan o súperovi. S Holanďanom súťažil tento rok na Gent – Wevelgem, Okolo Flámska a Amstel Gold Race. Pri každom štarte dosiahol van der Poel lepší výsledok ako slovenský majster.

Vyhráva všade

Van der Poel je jediným cyklistom, ktorý v priebehu štyroch mesiacov vyhral elitné súťaže v troch rôznych disciplínach – svetový pohár v cyklokrose, preteky WorldTour v cestnej cyklistike a v máji vyhral aj Svetový pohár v Novom meste na Morave na horskom bicykli.

Čo je pre iných nemysliteľné, sa pre holandského majstra zdá ľahké. Istým spôsobom si robí, čo chce. Kam príde, tam vyhráva. Cyklistika ho baví.

„Vždy som sa sám rozhodoval a vytváral svoj súťažný program. Ak by to tak nebolo, nemohol by som kombinovať tri disicplíny,“ vraví van der Poel.

Špekulovalo sa, že v tomto roku sa môže stať prvý raz majstrom sveta v troch rôznych disciplínach. Prvý titul – v cyklokrose už má.

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»MS v cyklistike»Saganovi pribudol na MS veľmi silný súper. Jeho sezóna bola skvelá