Materazzi sa neúspešne snažil o stretnutie so Zidanom

SITA|1. aug 2007 o 19:36

BERLÍN 1. augusta (SITA, AFP) - Taliansky futbalový obranca Marco Materazzi sa podľa vlastných slov viackrát snažil osobne sa stretnúť s francúzskym fenomenálnym stredopoliarom Zinedinom Zidanom. Bývalá ...

BERLÍN 1. augusta (SITA, AFP) - Taliansky futbalový obranca Marco Materazzi sa podľa vlastných slov viackrát snažil osobne sa stretnúť s francúzskym fenomenálnym stredopoliarom Zinedinom Zidanom. Bývalá hviezda Juventusu Turín a Realu Madrid, ktorá už medzičasom zavesila kopačky na klinec, však stretnutie vždy odmietla.

Zidane počas finálového zápasu minuloročných majstrovstiev sveta v 110. minúte predĺženia údajne po slovnej provokácii udrel hlavou Materazziho do hrude, čo malo za následok jeho okamžité vylúčenie. Po jedenástkovom rozstrele sa zo zisku majstrovského titulu napokon tešila reprezentácia Talianska. Finále MS 2006 bolo posledným zápasom Zidanovej futbalovej kariéry.

"Mám čisté svedomie. Viackrát som sa snažil o stretnutie so Zinedinom, aby sme si mohli všetko vyjasniť, ale on to odmietol. To je jadro problému," povedal v interview pre nemecký športový magazín Sport Bild taliansky reprezentant a pokračoval: "Je mi jasné, že veľa ľudí ma považuje za agresora, ale rovnako ako Zidana aj mňa FIFA potrestala."

Tridsaťtriročný hráč talianskeho majstra Interu Miláno povedal, že niekto vysokopostavený vo svetovom futbale nariadil, aby bol za incident potrestaný zákazom štartu v dvoch medzištátnych zápasoch, uviesť konkrétne meno však odmietol.


Nachádzate sa tu:
Domov