Materazzi po vyše roku objasnil urážlivé slová Zidanovi

SITA|18. aug 2007 o 16:59

RÍM 18. augusta (SITA, AFP) - Taliansky futbalový obranca Marco Materazzi v sobotu konečne prezradil hanlivé slová, ktoré vo finálovom zápase minuloročných majstrovstiev sveta vo futbale povedal hviezdnemu ...

RÍM 18. augusta (SITA, AFP) - Taliansky futbalový obranca Marco Materazzi v sobotu konečne prezradil hanlivé slová, ktoré vo finálovom zápase minuloročných majstrovstiev sveta vo futbale povedal hviezdnemu francúzskemu stredopoliarovi Zinedinovi Zidanovi. Tridsaťtriročný hráč talianskeho majstra Interu Miláno prvýkrát priznal, že by uprednostnil radšej Zidanovu sestru pred dresom vynikajúceho francúzskeho tvorcu hry. Materazzi až doteraz odmietal vyjaviť presné znenie inkriminovanej vety, spravil tak až v rozhovore pre taliansky magazín TV Sorrisi e Canzoni. "Držal som jeho dres iba pár sekúnd, on sa na mňa otočil, povýšenecky a arogantne mi povedal, že ak chcem jeho tričko, môžem ho mať po zápase. Ja som mu odpovedal urážkou, to je pravda," povedal dolova Materazzi. Francúz v minulosti na margo inkriminovaného momentu niekoľkokrát vyhlásil, že taliansky obranca urazil jeho matku aj sestru. Zidane na celú situáciu zo 110. min súboja reagoval tým, že udrel hlavou Materazziho do hrude, čo malo za následok jeho okamžité vylúčenie. Po jedenástkovom rozstrele sa zo zisku majstrovského titulu napokon tešila reprezentácia Talianska. Finále MS 2006 bolo posledným zápasom Zidanovej futbalovej kariéry.

Materazzi sa podľa vlastných slov viackrát snažil o osobné stretnutie so Zidanom, aby si celý incident vyjasnili. Ten to však zakaždým odmietol.


Nachádzate sa tu:
Domov