Zaplatili za neho milión, v MLS neuspel. Na Slovensko prichádza hrdina z Európskej ligy

Matej Oravec.
Matej Oravec. (Autor: zpfutbal.sk)
Ivan Mriška|13. júl 2021 o 11:11

Matej Oravec bude v klube hosťovať do konca sezóny.

PODBREZOVÁ. Pamätný je jeho víťazný gól do siete Anderlechtu Brusel. Zariadil ním veľké víťazstvo Spartaka Trnava v Európskej lige.

O defenzívneho záložníka Mateja Oravca sa okamžite začalo zaujímať viacero klubov a siahol po ňom tím americkej MLS Philadelphia Union. Klub z Pensylvánie za vtedy dvadsaťročného mladíka zaplatil DAC Dunajská Streda milión eur, no tréner mládežníckeho reprezentanta Slovenska takmer vôbec nevyužíval.

Návrat domov

Po americkom dobrodružstve sa vo veku 23 rokov vracia domov na Slovensko. Siahol po ňom druholigový klub FK Železiarne Podbrezová.

„Chcem sa rozohrať, pretože v MLS som dlhšiu dobu nehral. Prichádzam do známeho prostredia, poznám väčšinu kabíny. Je to tu príjemné, do Podbrezovej sa vždy rád vraciam,“ pre klubový web povedal Matej Oravec.

Okrem Podbrezovej mal viacero ponúk, jediná mu však ponúkla možnosť hosťovania. Kontrakt s Philadelphiou má platný ešte na rok.

„Keby sa vtedy nezostúpilo, tak by som tu možno bol doteraz. Spomienky na tento klub sú výborné. Teším sa na novú sezónu,“ dodal.

Poliaček: Tešíme sa

Počas kariéry obliekol Oravec dresy Spartaka Trnava, Podbrezovej a DAC Dunajská Streda.

„Veľmi sa tešíme, že sa Matej vracia do Podbrezovej. Určite má veľký hlad po futbale. Sme radi, že z ponúk a možností, ktoré mal, si vybral práve Podbrezovú.

Spoliehame sa na to, že sa okamžite zapracuje do tímu, bude veľkým prínosom a pomôže nám. Môže hrať ako stopér a aj ako šestka.

Prajem mu, aby bol zdravý a aby jeho hosťovanie splnilo obojstranný účel a všetci boli spokojní,“ povedal generálny manažér FK Železiarne Podbrezová Miroslav Poliaček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Zaplatili za neho milión, v MLS neuspel. Na Slovensko prichádza hrdina z Európskej ligy