Massu mrzelo, že vynechá domácu VC

TASR|17. okt 2009 o 13:41

Brazílsky pretekár formuly 1 Felipe Massa je šťastný z toho, ako pokračuje jeho rekonvalescencia po havárii na Veľkej cene (VC) Maďarska. Napriek tomu ho mrzelo, že nemohol stihnúť nedeľňajšiu VC Brazílie.

SAO PAULO.

"Je to ťažké, veľmi by som chcel už pretekať, najmä doma. Na druhej strane chápem, že musím čakať, aby som sa vrátil úplne zdravý," dodal jazdec tímu Ferrari.

Massa bol v boxoch F1 po prvýkrát od júlovej havárie v Maďarsku, kde ho trafila do hlavy odtrhnutá súčiastka z monopostu Rubensa Barrichella z Brawn GP. Brazílčan absolvoval operáciu prasknutej lebečnej kosti, do ktorej mu vložili kovové platničky. "Som šťastný. Oddych mi veľmi pomohol, určite sa vrátim v takej forme ako predtým," dodal juhoamerický pretekár.

Dvadsaťosemročný jazdec Ferrari uviedol, že najazdil v tomto týždni na monoposte z roku 2007 100 kilometrov a jeho časy boli uspokojivé. "Extra som sa nešetril, išiel som ako som chcel a som spokojný," dodal úradujúci vicemajster sveta.

Novým tímovým kolegom Brazílčana bude Fernando Alonso, ktorý prichádza z Renaultu. Francúzsky tím vyhodil svojho šéfa Flavia Briatoreho za to, že prikázal druhému jazdcovi tímu Nelsonovi Piquetovi úmyselne havarovať na minuloročnej Veľkej cene Singapuru, čo pomohlo Alonsovi k výhre v pretekoch.

Massa tvrdil, že Španiel musel vedieť o dohode vopred, čo dvojnásobný majster sveta popiera. Brazílsky pretekár neskôr ustúpil od svojho obvinenia z odôvodnením, že neexistuje dôkaz, ktorý by usvedčil Alonsa.

"Myslím si, že môžeme vytvoriť výbornú dvojicu, ktorá znova dovedie Ferrari na vrchol," povedal rodák zo Sao Paula. Obidvaja jazdci neskôr uviedli, že ich vzťah je dobrý a tešia sa na vzájomnú spoluprácu.

Massova absencia v nedeľňajšej VC Brazílie najviac trápi domácich fanúšikov, ktorí veria, že populárny Felipe prinesie do krajiny ďalší titul majstra sveta. Z neho sa naposledy tešil Brazílčan v roku 1991 zásluhou legendárneho Ayrtona Sennu.

Informovala agentúra AP.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massu mrzelo, že vynechá domácu VC