Massu by mali previezť do Paríža

TASR|29. júl 2009 o 15:58

Stav brazílskeho jazdca seriálu motoristickej formuly 1 Felipeho Massu, ktorý sa ešte stále nachádza v nemocnici v Budapešti, sa rapídne zlepšil.

Hamburg. Stav brazílskeho jazdca seriálu motoristickej formuly 1 Felipeho Massu, ktorý sa ešte stále nachádza v nemocnici v Budapešti, sa rapídne zlepšuje a pilota Ferrari by už vo štvrtok mohli previezť na kliniku do Paríža.

Massa už urobil prvé kroky a z jednotky intenzívnej starostlivosti by ho mali pustiť v stredu, odznelo z talianskej stajne.

Medzitým jeho otec Luis Antonio Massa pre brazílsky denník Folha de S.Paulo uviedol, že 28-ročný Felipe by chcel ďalšiu liečbu podstúpiť na klinike v Paríži.

Brazílčanove Ferrari počas kvalifikácie na Veľkú cenu Maďarska vyletelo z trate a takmer v plnej rýchlosti narazilo do pneumatikového valu. Príčinou straty kontroly nad monopostom bola takmer kilogram ťažká pružina z vozu Brawn GP jeho krajana Rubensa Barrichella, ktorá Massu zasiahla do prilby. Podrobnejšie vyšetrenia odhalili viacnásobnú zlomeninu lebečnej kosti v kombinácii s otrasom mozgu, Massa navyše utrpel aj reznú ranu nad ľavým okom.

"Všetko sa vyvíja dobre. Felipe zostane v nemocnici AEK ešte pár dní, pokým ho nebudú môcť previezť niekde inde," uviedla stajňa Ferrari.

Šéf formule 1 Bernie Ecclestone pochybuje o tom, že by sa Massa ešte v tomto roku vrátil do kokpitu, čo viedlo k špekuláciám, že by ho mohol dočasne nahradiť sedemnásobný majster sveta Michael Schumacher.

Pravdepodobne však k tomuto kroku nedôjde, a Massovo miesto zaujme buď Marc Gene, alebo testovací pilot Luca Badoer.

Informovala agentúra dpa.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Massu by mali previezť do Paríža