Počas kariéry zažila vianočnú večeru v lietadle a palmy ovešané ozdobami

Martina Moravcová.
Martina Moravcová. (Autor: TASR)
Miloslav Šebela|21. dec 2022 o 07:00

Martina Moravcová na Športovcovi roka dávala ocenenie najlepším.

Po skončení kariéry žije väčšinu roka v Spojených štátoch amerických. Na vianočné sviatky však s rodinou prilieta na Slovensko. Počas plaveckej kariéry si však MARTINA MORAVCOVÁ nevychutnala sviatky v kruhu blízkych a tradičnými pokrmami. Vianoce a Nový rok viackát oslávila na ostrove Reunión v Indickom oceáne. "Stalo sa, že sme k štedrej večeri sme zasadli aj v lietadle," spomína Moravcová.

Šesťkrát ste sa stali víťazkou ankety Športovec roka. V minulosti ste ocenenie získali. Teraz ste ho odovzdávali. Je to špeciálne byť teraz v opačnom postavení? 

Vždy je to veľmi milé a pekné stretnutie. Pre mňa je to zaujímavé tým, že týmto spôsobom som stále v kontakte s mladou generáciou slovenského športu. 

Ak by ste hlasovali v ankete, komu by ste dali hlas? 

Zlato z olympiády je najviac. Petra Vlhová si zaslúžila vyhrať. 

Prileteli ste teraz z Ameriky. Trávite vianočné sviatky vždy na Slovensku? 

Väčšinou áno. Snažíme sa tráviť ich tu každý rok. Je to taká tradícia. Keďže v Amerike žijeme v meste, kde nie je sneh, tak to využívame aj na lyžovačku. 

Počas kariéry to bolo iné. Nie vždy ste mali možnosť osláviť Vianoce doma v kruhu blízkych. Zvykli ste štartovať koncom decembra na pretekoch na ostrove Reunión v Indickom oceáne. Aké boli sviatky tam? 

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Vodné športy»Počas kariéry zažila vianočnú večeru v lietadle a palmy ovešané ozdobami