Martin v kvalifikácii neuspel, ale zahrá si v hlavnej súťaži

(Autor: Facebook)
SITA|20. máj 2016 o 19:01

Slovenský tenista postúpil ako tzv. lucky loser.

PARÍŽ. Slovák Andrej Martin nasadený ako dvadsiaty druhý prehral 4:6, 6:7 (7) s nemeckou štvorkou pavúka Janom-Lennardom Struffom v zápase finálového 3. kola kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na druhom grandslamovom turnaji sezóny Roland Garros na antuke v Paríži (22. mája - 5. júna).

Roland Garros:

Kvalifikácia - 3. kolo (finále):

Jan-Lennard Struff (Nem.-4) - Andrej Martin (SR-22) 6:4, 7:6 (7)

Napokon si však na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska 2016 predsa len ešte zahrá - a to ako tzv. lucky loser.

Prvý raz v kariére si zmeria sily s ľavorukým Španielom Danielom Muňozom-De La Navom, ktorý bol kedy na 68. pozícii v renkingu. Teraz mu patrí 106. miesto.

Víťaz bude čeliť úspešnému z duelu Julien Benneteau (Fr.) - Lucas Pouille (Fr.-29).

Andrej Martin si zahrá na Roland Garros v hlavnej súťaži.
Andrej Martin si zahrá na Roland Garros v hlavnej súťaži. (Autor: Ilustračné - TASR)

V prvom sete finále kvalifikácie sa Martin dostal z 1:4 a brejkbalu proti nemu na 4:4, ale v desiatom geme si neudržal servis.

V druhom sete dvakrát podával na vynútenie si rozhodujúcej časti, nevyhol sa však tajbrejku. V ňom viedol 4:2 aj 5:4 s minibrejkom a neskôr mal dva setbaly - ten druhý pri vlastnom servise - ale od skóre 7:6 prehral tri body za sebou.

Dvadsaťšesťročný Bratislavčan Martin (134. vo svetovom rebríčku ATP) nedokázal proti rovesníkovi Struffovi (102.) nadviazať na úspech 6:4, 6:4, ktorý v konfrontácii s týmto bývalým 64. mužom hierarchie dosiahol v roku 2011 v kvalifikácii halového hardového challengeru v Helsinkách.

Daviscupový reprezentant SR Martin už má garanciu dvadsaťšesť bodov do počítačového poradia vrátane kvalifikácie a prémie 30 000 eur brutto.

Andrej Martin sa na parížskej antuke pokúsi ešte vylepšiť svoj doterajší bodový zisk.
Andrej Martin sa na parížskej antuke pokúsi ešte vylepšiť svoj doterajší bodový zisk. (Autor: Ilustračné - TASR)

Zverenec Miloslava Grolmusa a Karola Becka Martin si v hlavnej súťaži na Majors v minulosti zahral raz - na US Open 2013.

Vtedy tiež ako tzv. lucky loser z kvalifikácie podľahol v 1. kole kazašskému reprezentantovi Michailovi Kukuškinovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Martin v kvalifikácii neuspel, ale zahrá si v hlavnej súťaži