Réway zabojuje v kempe Montrealu. Veria, že im môžem niečo dať, tvrdí

Martin Réway.
Martin Réway. (Autor: SITA)
Sportnet|8. aug 2017 o 13:59

Slovenský hokejista vynechal minulú sezónu pre problémy so srdcom.

BANSKÁ BYSTRICA. Slovenský hokejista Martin Réway sa po sezóne, ktorú musel vynechať pre ochorenie srdca, už pripravuje na kemp v Montreale Canadiens.

Klubu zámorskej NHL by rád splatil dôveru i podporu. V rozhovore pre hokej.cz uviedol, že si pred septembrovým kempom Canadiens verí a chce sa pobiť o miesto v prvom tíme.

Mohli so mnou aj rozviazať zmluvu, ale podržali ma a veria, že môžem tímu niečo dať.


Martin Réway o vedení Montrealu

Už po sezóne 2015/2016 sa v súvislosti s Réwayom spomínal presun do zámoria, no plány slovenského reprezentanta zmarilo vážne ochorenie srdca. Preň vynechal celú sezónu 2016/2017, po ktorej dostal povolenie od lekárov začať s tréningom.

"Mám pochopiteľne dlhšiu letnú prípravu než ostatní chalani. Musím to dobehnúť, predsa len ten rok výpadku asi bude poznať. Ešte by som mal trénovať tri, možno štyri týždne a potom letnú prípravu ukončiť," poznamenal pre hokej.cz.

Nečakané zdravotné problémy mu skrížili plány a namiesto kolotoča tréningov i zápasov mal naordinovaný pokoj. "Odrazu som premýšľal o tom, čo by som robil, keby som nehral hokej. Som rád, že som to, dúfam, nejako prekonal a že som sa mohol vrátiť," uviedol.

Vedeniu Canadiens nebol Réwayov stav ľahostajný a predstavitelia klubu s ním viackrát komunikovali.

"Pýtali sa ma, ako sa mi darí a či ide všetko podľa plánu. Tiež ma veľmi podporovali. Mohli so mnou aj rozviazať zmluvu, ale podržali ma a veria, že môžem tímu niečo dať. Teším sa na novú sezónu," dodal Réway.

Ak by si ho v tíme 24-násobného víťaza Stanleyho pohára aj nevybrali, zostane pôsobiť v nižšej AHL.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Réway zabojuje v kempe Montrealu. Veria, že im môžem niečo dať, tvrdí