Vtipkovali, že som mu naštartoval kariéru, vraví Martin o Raoničovi

Andrej Martin si verí aj na favorizovaného Raoniča.
Andrej Martin si verí aj na favorizovaného Raoniča. (Autor: TASR/AP)
TASR|26. máj 2016 o 08:08

Slovenský tenista Andrej Martin sa nečakane prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

PARÍŽ. Slovenský tenista Andrej Martin sa nečakane prebojoval už do 3. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V druhom kole v pozícii "lucky losera" po bojovnom výkone vyradil nasadenú dvadsaťdeviatku domáceho Francúza Lucasa Pouilleho 6:3, 7:5, 6:3.

Slovenský daviscupový reprezentant dosiahol životný úspech. V dueli o postup do prvého grandslamového osemfinále nastúpi v piatok proti ôsmemu nasadenému Kanaďanovi Milošovi Raoničovi. Rodák z čiernohorskej Podgorice zdolal Francúza Adriana Mannarina 6:1, 7:6 (0), 6:3.

Proti Raoničovi nemá čo stratiť. "Mám mu čo odplácať! Vo finále kvalifikácie Australian Open 2011 som s ním prehral takmer vyhraný zápas. Vtedy Raonič po prvý raz prerazil a kamaráti na môj účet vtipkovali, že som mu naštartoval kariéru. Dúfam, že tentoraz si ja naštartujem kariéru jeho pričinením!." 

Martin by bol rád, keby piatkový duel sledovali v Paríži aj jeho rodičia.

"Otec je mojím najväčším fanúšikom a veľmi sa tešil z môjho víťazstva nad Pouillem. Už keď som sa dostal do hlavného turnaja, sme sa dohodli, že aj s mamou prídu na tretie kolo. Tak im vybavujem pobyt. Budem rád, keď prídu a uvidia ma hrať veľký zápas."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Vtipkovali, že som mu naštartoval kariéru, vraví Martin o Raoničovi