Martin Petráš prestúpil z Ceseny do Grosseta

TASR|31. jan 2011 o 11:28

Slovenský futbalista Martin Petráš prestúpil v pondelok z talianskeho prvoligového klubu AC Cesena do druholigového US Grosseto.

RÍM. Tridsaťjedenročný defenzívny stredopoliar podpísal s účastníkom Serie B zmluvu na rok a pol.

"Je to oficiálne, dnes ráno môj manažér v Miláne všetko dotiahol. Práve som na ceste do Grosseta, kde už absolvujem pondelňajší tréning. Tento klub mal o mňa dlhšie záujem, konkrétnejšie sme rokovali asi týždeň, keďže som mal v Cesene ešte nejaké nevysporiadané veci. Zmluva znie na rok a pol," povedal TASR účastník MS 2010 v JAR, ktorý si na šampionáte zahral v nadstavenom čase v súboji s Talianskom (3:2).

Petráš si počas kariéry zahral v českých kluboch Jablonec a Sparta Praha, v škótskom Heart of Midlothian, v Taliansku obliekal dresy Lecce, Trevisa či Triestiny. Za Slovensko odohral 38 medzištátnych zápasov. V Cesene, kde mu v lete mala vypršať zmluva nehrával a tak prestup do Grosseta vníma ako šancu vybojovať si miesto v základnej zostave:

"Mužstvo sa síce momentálne pohybuje v strede tabuľky, ale má ambície postúpiť do play off o postup do Serie A. Je tu ambiciózny prezident aj nový tréner, pod ktorým teraz tuším vyhrali tri zápasy, takže atmosféra je dobrá. Ja som asi ich štvrtý či piaty nový hráč. Prichádzam ako futbalista, ktorý sa pobije o svoju šancu. Určite ju dostanem a bude len na mne, aby som ju využil. Posledný čas som nehrával a tak verím, že sa to teraz zmení."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Taliansko»Martin Petráš prestúpil z Ceseny do Grosseta