Zmieril sa s Cígerom a končí. Z vedenia zväzu odchádza aj Kohút

Martin Kohút.
Martin Kohút. (Autor: SITA)
SITA|17. jún 2020 o 10:58

Kohút bol tri roky šéfom zväzu.

BRATISLAVA. Z vedenia Slovenského zväzu ľadového hokeja mieni odísť jeho bývalý šéf Martin Kohút.

Zatiaľ zostáva vo výkonnom výbore zväzu, ale hovorí, že sa chce z hokeja úplne stiahnuť.

"Nepodieľam sa už na operatívnom riadení zväzu. Ten pokračuje v tom, čo som nastolil ešte ako prezident. Som predovšetkým biznismen a tomu sa chcem venovať. Pomohol som hokeju, a tak môžem ísť," uviedol Kohút pre portál hokejovysvet.sk.

Čelil útokom

Kohút je v krátkom čase už druhým vrcholným funkcionárom, ktorý odchádza z vedenia hokejového zväzu. Minulý týždeň rovnaký krok oznámil generálny sekretár zväzu Miroslav Valíček.

Kohút bol v rokoch 2016 až 2019 prezidentom zväzu. Po lanských voľbách bol členom výkonného výboru a v uplynulých mesiacoch dočasne aj šéfom marketingu, kým zväz vo výberovom konaní nenašiel nového.

Vo voľbách prezidenta zväzu podporoval Miroslava Šatana a patril k jeho najbližším spolupracovníkom. Čelil preto útokom časti hokejového hnutia, že zväz v skutočnosti riadi on.

"Keby som to všetko chcel riadiť tak, ako sa hovorí, asi by som neodchádzal," reagoval Kohút.

Zmieril sa s Cígerom

Rôznym útokom čelí v poslednom období aj Šatan. Kohút dúfa, že ho neodradia.

"Je to správny človek na správnom mieste. Som presvedčený, že to zvládne. Na ňom teraz bude, aby prevzal zodpovednosť za zmenu, ktorú sme nastavili. Dôležité bude, aby dokázal zmeniť myslenie v kluboch a aby nezostal znechutený tak, že odíde," naznačil Kohút, ktorý je zároveň viceprezidentom Slovenského olympijského a športového výboru pre infraštruktúru a investície.

Keď šéfoval zväzu, dostal sa do sporu s vtedajším reprezentačným trénerom Zdenom Cígerom. Nezhody vraj už urovnali.

"Som rád, že som sa zmieril so Zdenom Cígerom. Sadli sme si spolu, vyrozprávali si veci a máme ďalej korektné vzťahy. To ma teší. Takže s pokojným svedomím môžem odísť," dodal Kohút pre hokejovysvet.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Zmieril sa s Cígerom a končí. Z vedenia zväzu odchádza aj Kohút