Fehérváry využil, že súperi strážili Ovečkina. Je rád, že prelomil streleckú smolu

Martin Fehérváry (vľavo) v drese Washington Capitals.
Martin Fehérváry (vľavo) v drese Washington Capitals. (Autor: TASR/AP)
SITA|2. dec 2022 o 15:34

Slovenský obranca strelil gól v druhom zápase za sebou.

BRATISLAVA. Slovenský hokejový reprezentant Martin Fehérváry sa v úvode druhej štvrtiny základnej časti aktuálnej sezóny v zámorskej NHL dočkal presného zásahu v drese tímu Washington Capitals.

Dokonca sa mu podarilo skórovať v dvoch zápasoch za sebou, v tom druhom však jeho gól k víťazstvu neviedol. Dvadsaťtriročný obranca je rád, že konečne prelomil streleckú smolu.

"Začali sme dobre, ale postupom čase sme sa vo všetkom zhoršovali. Často sme strácali puky a nemyslím si, že sme si dnes zaslúžili zvíťaziť. Zhoršovali sme sa, oni hrali tvrdo a my sme si neurobili svoju prácu," povedal Fehérváry vo videu na oficiálnom klubovom webe.

Jeho klub vo štvrtok prehral 2:3 po predĺžení so Seattlom Kraken. Bratislavčan už v 8. minúte poslal svoj tím do vedenia 1:0 tvrdou strelou, ktorou prekonal nemeckého brankára Philippa Grubauera.

"Pravdepodobne pokrývali Ovieho (Alexandra Ovečkina, pozn.). Vedia, že má z tej pozície nebezpečnú strelu z prvej. Ja som videl otvorený priestor, vystrelil som a puk prešiel do bránky. Mám z toho veľkú radosť," skonštatoval Fehérváry, ktorý sa dočkal prvého gólu v ročníku až v 24. stretnutí.

VIDEO: Martin Fehérváry a jeho gól v zápase Seattle Kraken - Washington Capitals

V závere súboja proti Vancouveru Canucks (5:1) spečatil triumf Caps strelou do prázdnej bránky "kosatiek". Momentálne má na konte štyri body za dva góly a dve asistencie v 25 dueloch.

"Vždy sa zameriavam na obranu. Po ofenzívnej stránke mi to zatiaľ v tejto sezóne nevychádzalo a snažil som sa to prelomiť. Teraz som skóroval dvakrát za sebou a som z toho naozaj nadšený.

Snažím sa strieľať. Pokiaľ budem strieľať, môžem nazbierať o niečo viac bodov. Budem v tom pokračovať," doplnil Martin Fehérváry, ktorý reprezentoval Slovensko na tohtoročných majstrovstvách sveta vo Fínsku.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL» Fehérváry využil, že súperi strážili Ovečkina. Je rád, že prelomil streleckú smolu