Martin Erat prekvapil: Ak mi to zdravie dovolí, chcem pokračovať

Martin Erat (vpravo) ešte v drese Arizony Coyotes.
Martin Erat (vpravo) ešte v drese Arizony Coyotes. (Autor: Danny Moloshok SITA/AP)
SITA|22. júl 2019 o 14:22

V závere mája bol jeho koniec kariéry prakticky hotovou vecou.

BRATISLAVA. Koniec kariéry hokejového útočníka Martina Erata bol v závere mája prakticky hotovou vecou.

Informoval o ňom český denník Sport a aj ďalšie indície nasvedčovali tomu, že rodák z Třebíča už nebude súčasťou profesionálneho športu.

Všestranný krídelník, ktorý strávil väčšinu svojej kariéry v zámorskej NHL, však v pondelok prekvapil hokejovú verejnosť a rád by naďalej pokračoval v drese Komety Brno. Informuje o tom web tohto českého tímu.

"Moje rozhodnutie závisí od toho, ako na tom budem zdravotne. Ak operácia dopadne dobre, budem pokračovať v Komete. Spolupráca s Tomášom Plekancom ma láka a v klube sú taktiež mladí chlapci, ktorí sú pre mňa ďalšou motiváciou, aby som naďalej hrával a odovzdával im skúsenosti," vyjadril sa 37-ročný útočník, ktorý získal v uplynulých troch sezónach dva majstrovské tituly s brnianskym tímom a v minulosti dosiahol aj viacero úspechov na medzinárodnej scéne.

Erat odohral v zámorskej profilige viac ako deväť stoviek zápasov v súčte základnej časti a play off. Najdlhšie obdobie strávil v Nashville Predators, následne hrával aj za Washington Capitals a Arizonu Coyotes. Jeden ročník absolvoval v KHL v drese Avangardu Omsk, v Česku nastupoval za Zlín a Brno.

V drese národného tímu sa predstavil na štyroch svetových šampionátoch a štyroch olympijských turnajoch, pričom v Pjongčangu 2018 bol kapitánom mužstva. Z MS má v zbierke striebro a bronz, pod piatimi kruhmi získal jednu bronzovú medailu a zo zlata sa tešil na juniorskom šampionáte.

V kádri Komety na sezónu 2019/2020 momentálne figurujú štyria slovenskí hokejisti. Až na krátku anabázu v bratislavskom Slovane je dlhodobo súčasťou tímu reprezentačný brankár Marek Čiliak.

Rovnako stálicou klubu je obranca Tomáš Malec, ku ktorému sa v minulej sezóne pridal Ivan Baranka. V útoku sa nachádza mladý útočník Silvester Kusko, ktorý je rodák z Vranova nad Topľou, no hokejovo vyrastal práve v Brne.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Martin Erat prekvapil: Ak mi to zdravie dovolí, chcem pokračovať