Dúbravka sa dočkal. Je oficiálne prvou letnou posilou Newcastle

Martin Dúbravka vychytal slávnu Chelsea.
Martin Dúbravka vychytal slávnu Chelsea. (Autor: SITA/AP)
Zoran Boškovič|30. máj 2018 o 20:25

Martin Dúbravka bol doteraz v Anglicku na hosťovaní.

BRATISLAVA. Newcastle United skompletizoval prestup slovenského futbalového reprezentanta Martina Dúbravku.

Slovenský brankár sa stal prvou oficiálnou letnou posilou Newcastle a za skvelé výkony v druhej časti sezóny si vyslúžil kontrakt do júna 2022.

Podľa anglických médií by sa prestupová čiastka za rodáka zo Žiliny mala pohybovať okolo šiestich miliónov eur.

Informoval oficiálny webový portál klubu.

Klub si uplatnil opciu

Anglický premierligový klub aktivoval opciu, ktorá bola súčasťou zmluvy o hosťovaní so Spartou Praha.

"Sme šťastní, že sme boli schopní finalizovať prestupu Martina do Newcastle United. Od svojho príchodu do Anglicka sa prezentoval skvelým prístupom a vynikajúcou pracovnou morálkou," reagoval tréner Newcastle Rafael Benítez.

Španielsky tréner, ktorý v minulosti viedol aj FC Liverpool, SSC Neapol či Real Madrid, je podľa vlastných slov spokojný, že klub dokázal posilniť kľúčový brankársky post.

Martin Dúbravka prišiel do Newcastle v zimnom prestupovom období na hosťovanie zo Sparty Praha. Svojimi výkonmi si okamžite získal pevné miesto v bráne a do konca sezóny odchytal dvanásť ligových zápasov.

Počas tohto obdobia vychytal čisté konto proti slávnym klubom ako Manchester United či FC Chelsea a dopomohol klubu k finálnemu 10. miestu v tabuľke Premier League 2017/2018.

Na prestup už reagoval aj samotný Dúbravka. "Cítim sa hrdo, poctený a samozrejme je to aj úľava zmeniť moje hosťovanie v Newcastli na trvalý prestup. Je to fantastický moment v mojej kariére a som šťastný, že zostávam v klube s neuveriteľnými fanúšikmi.

Boli to veľmi vzrušujúce mesiace a dúfam, že dokážeme nadviazať na naše výkony aj v budúcej sezóne. Som vám všetkým moc vďačný za neskutočné reakcie počas celého môjho pôsobenia v St.James Parku, teraz cítim, že je všetko tak, ako má byť a budem pokračovať v tvrdej práci pre klub a pre Rafu! Ďakujem za všetko!" napísal Slovák na sociálnej sieti Facebook.

"Sme radi, že to dopadlo tak, ako sme si priali. Martin si v priebehu jari získal srdce celého Newcastle," reagoval Dúbravkov agent Pavel Zika zo spoločnosti Global Sports pre idnes.cz.

Ten bol podľa portálu aj pri prestupe Petra Čecha do Rennes pred šestnástimi rokmi.

Pomohlo mu zotrvanie trénera

Dúbravka sa v súčasnosti pripravuje so slovenskou reprezentáciou. Zverencov Jána Kozáka čaká vo štvrtok prípravný zápas proti reprezentácii Holandska a práve Dúbravka začne zápas v bráne.

V rozhovore po príchode na Slovensko ešte s určitosťou nevedel, že Newcastle využije opciu. „Snažil som sa robiť dobré meno Slovensku a, samozrejme, aj sebe. Verdikt, či zostanem v Newcastli, by mal padnúť tento týždeň," hovoril v rozhovore pre SME.

Otáznikom bol aj tréner klubu Benítez. Hovorilo sa, že keď Španiel Newcastle opustí (mal mať ponuku z West Ham United pozn. red.), Dúbravkova dohoda by mohla byť v ohrození. Nakoniec však Španiel v klube ostal, čo je pre slovenského brankára dobrá správa.

"Za pol roka som mal možnosť vidieť, aký kus práce tam spravil a ako ho vnímajú ľudia," vravel Dúbravka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dúbravka sa dočkal. Je oficiálne prvou letnou posilou Newcastle