Dúbravka už očaril Britov. Ukáže senzačné veci proti Manchestru?

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|9. feb 2018 o 12:08

Martin Dúbravka môže v nedeľu debutovať v slávnej Premier League proti Manchester United.

BRATISLAVA. Žiadna liga nemá také veľké príjmy a nikde inde nemajú futbalisti v priemere lepšie platy. V žiadnej inej súťaži Slováci netipujú viac. Najslávnejšia, najbohatšia, mediálne najsledovanejšia.

Kluby anglickej ligy však v doterajšej histórii veľa šancí slovenským futbalistom z rôznych dôvodov nedali.

S výnimkou bývalej opory Liverpool FC Martina Škrtela a Szilárda Németha, bývalého útočníka Middlesbrough, tam žiadny Slovák výraznejšiu stopu nezanechal.

Škrtel odohral v Premier League v rokoch 2007 až 2016 spolu 242 zápasov, dal šestnásť gólov, dlho bol lídrom obrany. Németh (2001 - 06) naskočil do 117 zápasov a dal 23 gólov.

Zvyšných trinásť Slovákov, ktorí sa objavili v Premier League, odohralo spolu iba 176 zápasov a dalo dohromady len osem gólov. Mnohí z nich väčšinu času strávili na lavičke náhradníkov či na tribúne.

„Pre nás je táto súťaž ako iná planéta. Vždy som si myslel, že viem hrať futbal, ale tam som pochopil, že som stále amatér," priznal brankár Ján Mucha. Ako jediný gólman zo Slovenska si zachytal v anglickej lige. Na konte má iba dva štarty.

V prebiehajúcej sezóne nenaskočil do hry v najbohatšej lige zatiaľ žiadny Slovák. V nedeľu to môže zmeniť brankár Martin Dúbravka.

Jeho Newcastle čaká v nedeľu o 15.15 zápas proti najhodnotnejšiemu klubu sveta Manchester United. Čo rozhodne o tom, či Dúbravka nastúpi?

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Dúbravka už očaril Britov. Ukáže senzačné veci proti Manchestru?