Prestúpi Slovák do veľkoklubu? Dúbravka má ponuku z Manchester United

Martin Dúbravka.
Martin Dúbravka. (Autor: TASR/AP)
Michal Šášky|25. aug 2022 o 08:08

Slovenský brankár prišiel o pozíciu jednotky v Newcastli.

MANCHESTER. Martin Dúbravka v bráne Manchester United? Zaujímavé spojenie vyzerá opäť veľmi reálne, na stole totiž leží konkrétna ponuka.

O transfere sa hovorilo už pred polrokom, vtedy však bol Dúbravka stabilnou jednotkou a oporou Newcastlu. Možné hosťovanie sa vtedy neuskutočnilo.

„Keď sa o neho Manchester United zaujímal, tak chápem prečo. Nanešťastie pre nich, Newcastle je už teraz finančne viac požehnaný ako oni. Prešvihli to,“ povedal vtedy pre Sportnet anglický novinár Lee Ryder.

Slovenský brankár však po príchode novej posily prišiel o miesto v zostave. Za Newcastle pravidelne nastupuje Nick Pope a Dúbravka nechytal ani pohárový duel.

V stredajšom zápase Ligového pohára proti Tranmere nebol ani na lavičke náhradníkov, klub jeho absenciu odôvodnil chorobou, píše The Athletic. „Necítil sa dobre,“ vravel tréner Eddie Howe.

Britský Sky Sports News však už v stredu vo večerných hodinách informoval, že o služby slovenského reprezentanta prejavil veľký záujem Manchester United.

Konkrétnu ponuku z Manchestru potvrdil na sociálnej sieti aj renomovaný novinár Fabrizio Romano. Dúbravka s hosťovaním v United údajne súhlasil.

Podľa dostupných informácií by oficiálny návrh mal spočívať v hosťovaní do konca sezóny s opciou na prestup v hodnote približne päť miliónov libier.

Dvadsaťnásobný šampión sa snaží vyriešiť brankársky problém. Po odchode Deana Hendersona do Nottinghamu Forest totiž ostali v United len dvaja.

Dlhoročná jednotka David de Gea a 36-ročný veterán Tom Heaton.

Manchester United sa zameral najmä na skúsených brankárov. Voľbou číslo jeden mal byť Kevin Trapp. Tridsaťdvaročný nemecký reprezentant ale ostáva v Eintrachte Frankfurt.

Komplikované mali byť aj rokovania s 33-ročným Švajčiarom Yannom Sommerom z nemeckej Borussie Mönchengladbach či o päť rokov mladším Grékom Odisseasom Vlachodimosom z portugalskej Benficy Lisabon.

Tridsaťtriročný Slovák by to po prestupe do anglického veľkoklubu nemal jednoduché. Očakáva sa, že v konkurencii 31-ročného de Geu by bol najskôr tímovou dvojkou.

Dúbravka chytá v Premier League od roku 2018, keď prestúpil zo Sparty Praha do Newcastlu United. V slovenskej reprezentácii má na konte 30 štartov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Premier League»Prestúpi Slovák do veľkoklubu? Dúbravka má ponuku z Manchester United