Latkóczy: Dalo sa čakať, že kanadskí fanúšikovia budú na našej strane

Slovenský brankár Šimon Latkóczy na MS 20 v hokeji 2022.
Slovenský brankár Šimon Latkóczy na MS 20 v hokeji 2022. (Autor: TASR/AP)
Patrik Fotta|27. dec 2021 o 10:10

Slováci výrazne potrápili silné USA.

RED DEER. "Z klubu som zvyknutý na to, že mám dôležitú rolu a podobne je to aj v reprezentácii. Mojou úlohou je strieľať góly.

Máme síce ťažkú skupinu, ale ak budeme hrať zodpovedne celých 60 minút, môžeme zdolať každého," povedal útočník Martin Chromiak.

V úvodnom zápase na MS v hokeji hráčov do 20 rokov 2022 sa dvakrát strelecky presadil. Bol veľmi blízko aj k dosiahnutiu hetriku.

"Mal som v závere obrovskú šancu. Takéto strely musím premieňať. Beriem to na seba, pretože sme mohli vyrovnať. Mrzí ma, že mi to tam nepadlo," vravel.

Vlani hral na MS juniorov prvýkrát. Vtedy sa však pre pandémiu koronavírusu organizátori rozhodli odohrať turnaj bez prítomnosti divákov.

"Bola to pre mňa úžasná skúsenosť. Bez divákov to však nebolo úplne ono. Sme radi, že tentoraz mohli prísť a verím, že ich v ďalších zápasoch potešíme našou hrou," uviedol Chromiak pre akreditované média.

S pukom má väčšiu sebaistotu

Slováci si užívali atmosféru v aréne Peavey Mart Centrium, kde prišlo vyše 1600 divákov. Väčšina z nich povzbudzovala práve slovenský tím.

"Dalo sa očakávať, že fanúšikovia budú na našej strane. Keďže hráme v Kanade, nie je tu veľa ľudí, ktorí by fandili USA.

Prišli aj nejakí Slováci. Snažili sme sa aj pre nich ten zápas vyhrať, no nepodarilo sa nám to," povedal brankár Šimon Latkóczy.

Slovenský tím, ktorý má veľký potenciál, sa chce pokúsiť po šiestich rokoch získať na juniorskom šampionáte cenný kov. V roku 2015 získali Slováci bronz.

"Sledoval som vtedy každý jeden zápas na turnaji. Slovensko malo výborný tím a ja som presvedčený o tom, že aj teraz tu máme skvelú partiu," skonštatoval dvojgólový slovenský strelec.

Chromiak na tlačovej konferencii po zápase reagoval aj na otázku, v čom sa podľa neho zmenila jeho hra v porovnaní s minulým rokom.

"Mám väčšiu sebaistotu, keď hrám s pukom. Nazbieral som v priebehu roka aj mnoho skúseností, ktoré chcem zužitkovať najmä na strieľanie gólov," uviedol 19-ročný slovenský útočník.

Latkóczy sa musel sám namotivovať

Oporou slovenského tímu bol brankár Šimon Latkóczy. Mužstvo dokázal podržať najmä v druhej časti hry, kedy mali Američania výrazný tlak.

"Je to moja úloha. Na zápas som bol dobre pripravený. V druhej tretine som však dostal kŕče, ktoré pokračovali aj v tretej tretine. Vedel som, že ak chcem pomôcť tímu k víťazstvu musím bojovať až do konca," povedal slovenský gólman.

Podľa rodáka z Trenčína sa dá stavať predovšetkým na výkone, ktorý predviedol tím v tretej tretine.

Pred zápasom sa cítil dobre a ako priznal, neťažil ho žiaden výrazný tlak.

"Skôr som sa musel ešte sám namotivovať, aby som zápasu pridal hodnotu akú si na majstrovstvách sveta juniorov zaslúži.

V prvej tretine to ešte nebolo ono, ale postupne som sa do toho dostal. Verím, že si udržím svoj štandard počas celého turnaja," zaželal si Latkóczy.

Tabuľka

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Latkóczy: Dalo sa čakať, že kanadskí fanúšikovia budú na našej strane